APOZIȚIA / ne-a părăsit GABRIELA CARP

Stimați membri și prieteni ai Apoziției,   cu durere în suflet, vă anunțăm decesul neașteptat al doamnei  GABRIELA CARP,  critic de artă, membră a „Apoziției“ încă de la începuturile cenaclului,...
Viena

Stimați membri și prieteni ai Apoziției,

 

cu durere în suflet, vă anunțăm decesul neașteptat al doamnei  GABRIELA CARP,  critic de artă, membră a „Apoziției“ încă de la începuturile cenaclului, personalitate activă în cadrul diferitelor activități culturale și de natură civică ale exillui și diasporei românești din München.

Din numeroasele sale activității se evidențiază, printre altele, colaborarea la ampla antologie a artiștilor români din occident, coordonată de Ionel Jianu, apărută în 1986 în limba franceză (Les artiste roumains en Occident / Ionel Jianu, Gabriela Carp și alții) și engleză, editate de societatea ARA (American Romanian Academy of Arts and Sciences, Los Angeles).

Deasemenea trebuie amintită inițiativa domniei sale împreună cu soțul ei, Mircea Carp și a altor personalități ale exilului pentru realizarea la München a bustului lui Mihai Eminescu, operă a  sculptorului Alexandru Pană, inaugurat cu ocazia centenarului morții marelui poet.

Începând cu anii ’90, Gabriela Carp s-a implicat activ în lupta pentru instaurarea unei democrații reale în România postdecembristă, prin înființarea împreună cu alții a Alianței Civice din München, a cărei activitate s-a desfășurat intens pe tot parcursul anil ’90 și începutul anilor 2000. 

O vom păstra în amintire pentru tot devotamentul față de România, a cărei soartă nu i-a fost niciodată indiferentă, pentru prietenia și căldura pe care a daruit-o celor din jurul ei. 

Ceremonia religioasă va avea loc:Luni, 27 martie 2017, ora 10:30 la OSTFRIEDHOF, Sankt-Martins-Platz 1, 81541 München

 

Dumnezeu să o odihnească!

 

Cu stimă

Societatea Culturală Româno-Germană „Apoziția”
Dan Ciudin
Președinte

 

www.apozitia.de

Munchen
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole