Belgravia Revisited: o întâlnire cu Vivien Leigh

Programul nostru de teatru continuă cu o apariție strălucitoare a ultimilor ani ai celebrei Vivien Leigh, în interpretarea remarcabilă a actriţei Lamiei Beligan. Acceptând provocarea de a se ridica...
Viena

Programul nostru de teatru continuă cu o apariție strălucitoare a ultimilor ani ai celebrei Vivien Leigh, în interpretarea remarcabilă a actriţei Lamiei Beligan. Acceptând provocarea de a se ridica la înălţimea legendei, Lamia işi etalează sublim complexitatea actoricească. Între tandreţea inimii şi rafinamentul minţii, Lamia se identifică milimetric cu feminitatea capricioasă şi încrâncenarea feroce, cu pasiunea pentru viaţa şi căderile psihice ale celebrei protagoniste, stârnind admiraţie şi compasiune. Această strategie ,,magică” este, în mod cert, proba unei maturităţi artistice şi a unei versatilităţi care reafirmă talentul imens al inegalabilei Lamia Beligan. Suntem încântați să prezentăm acest spectacol în spaţiul nostru teatral din Piața Belgrave, la doar câteva străzi distanță de Piața Eaton 54, unde Leigh și-a petrecut ultimii ani în tristeţe şi  solitudine.

„Și artiștii vor moșteni pământul, iar lumea va fi o grădină” (Vivien Leigh)               

„Vivien Leigh – ultima conferință de presă”

De Marcy Lafferty

Traducerea: Lamia Beligan

Regia Liana Ceterchi

Cu: Lamia Beligan

Scenografia: Liana Ceterchi și Lamia Beligan

Producaţie a Teatrului Excelsior din București

Spectacolul va fi interpretat in limba româna cu subtitrare în engleză. Spectacolul este prezentat la Londra de Institutul Cultural Român și de Teatrul Excelsior din București.

Născută la București, fiica unuia dintre cei mai iubiți actori români, Radu Beligan și a scriitoarei Marica Beligan, Lamia Beligan a studiat coregrafia. Din nefericire, un accident a pus capăt carierei sale de dans și a condus-o spre arta teatrală; a studiat cu maestrul Ion Cojar. De-a lungul carierei sale, Lamia a lucrat în toate teatrele importante din București și România și a câștigat numeroase premii precum cea mai bună actriță pentru Gwendolline în comedia muzicală „Good Evening, Wilde” la Festivalul Internațional de Teatru Liverpool în 1990 și cea mai bună actriță 1998 oferit de Fundația „Iulia Popovici”. În 2001, Lamia Beligan a primit premiul Ordinul Național ”Pentru Merit.               

Liana Ceterchi a regizat pentru cele mai prestigioase teatre din București, printre care Bulandra, Act și Nottara. În ultimii ani, ea a depus un efort activ pentru a încuraja și sprijini teatrul independent din România și, mai ales, pentru a spori prezența feminină în arta spectacolului. A creat Asociația Femeilor în Teatru” „IF / DACĂ …pentru Femei”, prin intermediul căreia a produs numeroase spectacole cu actrițe celebre și tinere talente. Rolul asociației sale s-a dovedit a fi unic în ridicarea problemelor fundamentale, cum ar fi „autismul”, folosind teatrul ca terapie şi prezentând spectacole în închisorile de femei din România.

Miercuri, 14 iunie, 19:00 Institutul Cultural Român, 1 Belgrave Square, Londra SW1X8PH

Intrarea este liberă, cu rezervare prealabilă  pe Eventbrite https://www.eventbrite.co.uk/e/belgravia-revisited-an-encounter-with-vivien-leigh-tickets-34827099793

Pentru informaţii suplimentare: http://icr.ro/londra/belgravia-revisited-an-encounter-with-vivien-leigh

 

Viena
Categorii
Marea Britanie
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole