Comunicat privind candidatura independentă a Ionelei van Rees-Zota la alegerile europarlamentare

Viena

Zilele trecute a apărut în presa locală din România, apoi în presa centrală, un articol al cărui personaj principal eram şi în care încă din titlu se vehicula un mare neadevăr: „PSD sustine o “independentă” din Germania! Alegerile Europarlamentare sunt o miză mare pentru PSD!” (Acest articol arată „ amănunțit” cum s-ar fi derulat lucrurile.)
Țin să precizez următorul lucru: înainte de a apărea acest material nu m-a contactat nimeni pentru a-mi cere părerea, nu m-a întrebat nimeni dacă este real ceea ce se speculează şi se intenționează a deveni ştire, pur și simplu m-am trezit subiect de presă şi am fost abordată de cunoscuți, la fel de bulversați şi ei, care mă întrebau dacă este real ceea ce scrie.
După cum am spus, nu mi s-a cerut niciun punct de vedere, acest lucru putea fi făcut foarte simplu, avându-se în vedere că nu am avut nimic de ascuns ci dimpotrivă informațiile despre evenimentele desfăşurate în perioada 2-3 martie 2019 la Nürnberg, la care se face referire în acel articol şi care au fost preluate integral, le-am publicat eu însămi pe agenția de presă Aşii Români, agenție pe care o conduc de zece ani. Aşa cum au dat copy-paste la ceea ce am scris eu, puteau să ofere în câteva rânduri şi poziția mea oficială, informarea luându-le maxim două minute şi astfel ar fi procedat în mod profesional.
Dar cum unele publicații sunt avide după articole prin care să le crească tirajul sau audiența, nu se informează, iau un articol- două de pe internet, îl răstălmăcesc și au livrat „bomba de presă”, “exclusivitatea”. Nu fac cercetări, nu se informează deloc, scopul lor fiind unul cât se poate de simplu: de a avea o știre care să facă vâlvă cât mai multă.
Dragi colegi, spun așa pentru că și eu sunt jurnalist de peste 22 ani, măcar din fair play față de o colegă de-a voastră, care de mai bine de 10 ani este în folosul comunității românești din Diaspora, realizând pe propriile puteri multe activități prin care românii au avut numai de câștigat, pentru faptul că publicațiile pe care le dețin (ziarul “Vocea Ta”, agenția de presă “Aşii Români”), publică numai știri pozitive despre românii din România şi de pretutindeni, ați fi putut să procedați deontologic, ați fi putut rupe puțin din timpul prețios, pentru a mă întreba care este punctul meu de vedere.
Ați pus cap la cap unele evenimente, la care demnitari din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au fost invitați ca şi – DEMNITARI – în cadrul acestui Minister, pentru că eu doresc ca tot ceea ce se face aici să fie văzut de toată lumea, indiferent din ce Partid fac parte, și gata, m-ați etichetat ca susținătoare, reprezentantă sau cine ştie ce alte asociații s-ar putea face. Dar cum de nu i-ați remarcat și pe invitații celorlalte partide politice din Germania?! Cum de nu ați văzut că în decursul celor 22 de ani de presă nu am făcut nicioadată reclamă la vreun partid în campaniile electorale?! Cum de nu ați scris şi despre faptul că TOT ceea ce întreprindela Nürnberg, se face cu ajutorul semenilor de aici și nicidecum al unui partid politic?! Cum de nu ați scris și despre faptul că de mai bine de 7 ani mă lupt cu toate partidele politice aflate la guvernare, ca la Nürnberg să fie deschis un ICR?! Cum de nu ați văzut că sunt prezentă la toate evenimentele importante din România și Diaspora, neavând importanță cine le organizează?!
Ca om de presă, iar mai nou, ca reprezentant al unei Instituții, TREBUIE să am legătură cu TOȚI. În România s-a format deja o preconcepție: dacă ești în preajma unor persoane dintr-un partid anume, ești de partea lor. Oare nu vedeți că eu sunt peste tot?! Dar cum de nu ați văzut că la inaugurarea Centrului Cultural Româno-German DUMITRU DORIN PRUNARIU, în data de 6 Octombrie 2018, au fost și alte persoane prezente, din alte Partide (invitație au primit toți din România )?! Cum s-au putut întâmpla atunci, ca invitații din Germania (egal din ce Partid făceau parte) să dea mâna unii cu alții și să se îmbrățișeze pentru un scop comun?!
România mai are multe de învățat! Jurnaliștii români (o parte, nu generalizez), mai au multe de învățat. Faptul că de mai bine de zece ani trăiesc în cea mai dezvoltată țară europeană, m-a ajutat să învăț multe. Am învățat inclusiv că trebuie să te faci cunoscut tuturor, făcând abstracție de culoarea politică, am învățat că nu trebuie să îți clădești viața pe speculații, știri negative și nu în cele din urmă, succesul sau insuccesul altora.
Pe această cale, doresc să amintesc tuturor celor care citesc aceste rânduri că sunt un candidat INDEPENDENT, așa cum am afirmat din capul locului. Sunt obișnuită să fac lucrurile cu semenii mei, cu oamenii modești de lângă mine, cu cei care au încredere în mine și uite ce lucruri frumoase am făcut ÎMPREUNĂ!
Pentru mine, VOI – cititorii, prietenii și simpatizanții mei sunteți cei care mă fac să merg cu încredere mai departe, să continui ce am început, alături de comunitate, alături de oamenii care vor să facă ceva, alături de NOI!
Am dovedit că ÎMPREUNĂ SUNTEM PUTERNICI și continuăm la fel de UNIȚI. Nu lăsați pe nimeni să ne dezbine! Unii asta își propun, să le dovedim însă contrariul.
A voastră,
Ionela van Rees-Zota
CANDIDAT INDEPENDENT
Descarca AICI formularul pentru semnaturi .

Viena
Categorii