CONFERINȚA ASOCIAȚIILOR JURNALIŞTILOR DE PRETUTINDENI ÎN MONTREAL

Vineri 15 Septembrie a început în Montreal, Canada pentru 3 zile, prima conferință a jurnaliştilor români de pretutindeni. Au participat atât reprezentanţi din partea administrației de la București cât...
Viena

Vineri 15 Septembrie a început în Montreal, Canada pentru 3 zile, prima conferință a jurnaliştilor români de pretutindeni. Au participat atât reprezentanţi din partea administrației de la București cât şi jurnaliști din mai multe țări unde sunt comunităţi mari de români.

„Presa din diaspora ar trebui să coaguleze comunitatea și să arate ce este mai valoros în comunitățile respective”, a declarat doamna Sanda Pralog, consilier pentru românii de pretutindeni din partea Președintelui României.

“Avem o deschidere totală pentru proiectele de presă din diaspora. Vrem să susținem financiar proiectele de jurnalism serioase print sau online care promovează România şi românii”, a declarat și Secretarul de Stat din partea Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Iane.

“Am acceptat cu plăcere invitația AJRP de a participa la conferința jurnaliștilor români din diaspora având în vedere, mai ales, rolul de informare publică pe care trebuie să îl îndeplinească AGERPRES. Pentru că știrile AGERPRES să poată ajunge la cât mai mulţi români din diaspora, este foarte importantă colaborarea cu presa română din ţările cu comunităţi vaste de români. Pentru a aduce şi o dimensiune practică acestei colaborări, AGERPRES va furniza flux de ştiri gratuit întregii prese române din diaspora. Sper că aşa vom contribui atât la creşterea calităţii jurnalismului românesc de peste hotare, cât şi la o mai bună informare a românilor care au ales să trăiască altundeva decât în Romania’’, a declarat Alexandru Ion Giboi, director general al AGERPRES.

Majoritatea celor prezenți au fost de acord că viitorul jurnalismului este în zona online, radio, publicaţii și chiar televiziuni online. Au fost și jurnaliști care au susţinut că nimic nu poate înlocui mirosul hârtiei imprimate și că ei se vor lupta atât cât vor putea ca să rămână la presa tipărită.

Toți participanții au fost de acord că presa din diaspora trebuie să fie în folosul şi slujba românilor din afara graniţelor și să rămână un element de coagulare. De asemenea, s-a împărtăşit şi ideea unei prese mai pozitive care să arate părţile bune ale comunităţilor de români de pretutindeni.

Întâlnirea a fost transmisă integral live pe mai multe retele de socializare.

“Consider că a fost un eveniment reușit și cu siguranță vom repeta această întâlnire şi anul care vine probabil într-un alt oraș din lume unde există comunități importante de români”, a declarat Cristian Bucur preşedintele Asociaţiei Jurnaliștilor Români de Pretutindeni.

Presa AJRP 18 Septembrie 2017

Viena
Categorii
Canada
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole