Conferința internațională „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”, ediția a III-a

  Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Arhitectură...
Viena

 

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Național de Artă al Moldovei organizează în perioada 18-20 aprilie 2018 cea de-a III-a ediție a conferinței „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”. Evenimentul va avea loc la Chișinău și va fi găzduit de Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Conferința își propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii din România, Republica Moldova, din comunitățile românești din jurul granițelor țării și diaspora, în vederea sprijinirii unor viitoare acțiuni de cooperare culturală, dar și pentru identificarea și difuzarea elementelor culturale ale spațiului românesc. La eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina și diaspora. Conferința va fi structurată în 4 secțiuni: patrimoniu cultural imobil, patrimoniu cultural mobil, patrimoniu cultural material și patrimoniu cultural european. Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz.

Proiectul se înscrie în  Programul strategic IEH pe anul 2018 – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

Conferința internațională „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018” este susținută de CEC Bank.

Partener media: TVR Moldova

 

13 aprilie 2018

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro

Viena
Categorii
Moldova
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole