Constantin Codreanu: „Salut decizia Chișinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata. Așteptăm ca Moscova să îi retragă calitatea de reprezentant special al președinției ruse pentru negocierile în chestiunea regiunii transnistrene”

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi cetăţean al celor două state româneşti, a primit cu satisfacție decizia guvernului de...
Viena

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi cetăţean al celor două state româneşti, a primit cu satisfacție decizia guvernului de la Chisinău de a-l declara pe vicepremierul Federaţiei Ruse, persona non grata în Republica Moldova.

Decizia a fost luată miercuri, 2 august 2017, în urma solicitării făcute de către ministrul de externe catre executiv, ca urmare a declaraţiilor ofensatoare ale lui Dmitri Rogozin la adresa autorităţilor celor două state, după ce România i-a interzis acestuia survolarea teritoriului său național.

„Salut decizia care a precedat solicitarea adresată în timpul protestului la care am participat în urmă cu câteva zile la Aeroportul Intențional din Chișinău. Poziția luată reprezintă un gest de normalitate la adresa unei persoane care a declarat public faptul că a luptat cu arma în mână în războiul moldo-rus din anul 1992.

Ca membru al grupului de prietenie cu Rusia din Camera Deputaților, îmi doresc o relație de parteneriat bazată pe respect reciproc și tocmai de aceea regret enorm faptul că la Moscova Rogozin mai are parte de susținere. În cultura politică rusă, să admiți că faci o greșeală, pare că e considerat un semn de slăbiciune. Așteptăm, pe cale de consecință, o decizie și din partea guvernului rus de retragere a calității lui Rogozin de reprezentant special al președintelui Rusiei pentru negocierile în chestiunea regiunii transnistrene, ca semn de forță și progres al acestui popor”, a fost mesajul transmis de către parlamentarul român.

Dmitri Rogozin, invitat de către președintele Igor Dodon, să participe, în regiunea separatistă transnistreană, la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul așa-zisei misiuni de menținere a păcii pe Nistru, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre Romania și Ungaria și să revină în Rusia.

 

DEPUTAT,

Constantin CODREANU

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole