Cristina Vlasin, o tânără româncă din Spania candidează pentru VOCEA SPANIEI!

  Cristina Vlasin: “…. Gelu, dragul de el, se pricepe foarte bine la tot ce înseamnă marketing şi reţele sociale si a reuşit să mobilizeze lumea”   Ionela van...
Viena

 

Cristina Vlasin: “…. Gelu, dragul de el, se pricepe foarte bine la tot ce înseamnă marketing şi reţele sociale si a reuşit să mobilizeze lumea”

 

Ionela van Rees- Zota: ( I.v.R.-Z.) Cine este Cristina Vlasin și cum ai început să „cochetezi ” cu muzica ?

 

Cristina Vlasin: ( C.V.): M-am născut la Bistriţa; din spusele părinţilor mei de foarte mică am început să cânt. Aveam pe undeva o înregistrare de pe la doi ani în care cântam “podul de piatră s-a dărâmat” …

Am studiat vioara şi pianul la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Bistriţa şi apoi canto liric, cu profesorul Vasile Cupşe, la Liceul de Arte din Baia Mare.

Mă pregãtisem să studiez mai departe canto liric însă cum era concurenţa foarte mare am intrat pe locuri cu plată aşa că m-am orientat înspre pedagodie muzicală. Astfel în anul 2000 am început cursurile la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Aici am început să cânt în corul Antifonia condus de maestrul Constantin Rîpă, şi jazz alături de doi colegi de an.

În 2005 am revenit la Bistriţa ca şi profesor de muzică la Colegiul INFOEL.

În decembrie 2006 l-am cunoscut pe scriitorul Gelu Vlaşin, prin intermediul unui proiect la care lucram: “Poeme Cântate” ( erau versurile lui Gelu pe muzică de jazz). În 2007 m-am mutat la Bucureşti unde prin intermediul lui Gelu am cunoscut-o pe Anca Parghel cu care am studiat şi alături de care am concertat.

Din septembrie 2007 locuiesc la Madrid sunt căsătorită cu scriitorul Gelu Vlaşin şi avem doi băieţi Darius-Andrei şi David-Mihai.

Sunt profesoară de muzică la o Academie privată, Magerit Musical şi în ultima perioadă cânt cu chitaristul Alex Mercaş şi percuţionistul Stelian Coteţ, alături de care am susţinut în decembrie 2016 o serie de concerte de colinde pentru comunitatea românească de aici din Madrid.

La Madrid am mai cântat alături de instrumentişti spanioli: pianistul David Sanz Reverte, basistul Javier Navarro, percuţionistul Juanma Cremades.

De-a lungul acestor zece ani am participat în mai multe proiecte culturale coordonate de Gelu Vlasin,(Poetry Performance, Caravana Culturii Române în Spania sau Diverbium- dialoguri interculturale itinerante în ultimele două alături de pianistul David Sanz Reverte).

 

( I.v.R.-Z.) Știu că participi la un concurs renumit, în Spania „Vocea Spaniei”, ce te-a determinat să faci acest pas?

 

( C.V.): Particip la un concurs apendice a concursului Vocea Spaniei, concurs care s-a organizat în 14 zone din Spania la care toţi cei 14 finalişti intră direct la audiţiile pe nevăzute de la concursul televizat. Acest concurs, care se numeşte Gana con tu Voz (Câştigă cu Vocea ta), are pe data de 3 iunie o Gală Finală unde câştigătorului i se oferă posibilitatea de a înregistra un album cu un mare producător spaniol.

Adevărul e că Gelu mi-a trimis linkul concursului şi m-a întrebat dacă nu vreau să mă înscriu şi am făcut-o fără să îi dau prea mare importanţă deoarece se calificau primii trei, iar criteriul era numărul de voturi şi nimic altceva, ori eu concuram, să zic aşa, cu o naţiune întreagă, toţi concurenţii fiind spanioli în momentul în care m-am înscris eu. Însă, Gelu, dragul de el, se pricepe foarte bine la tot ce înseamnă marketing şi reţele sociale si a reuşit să mobilizeze lumea dar nu ar fi reuşit fără ajutorul altor persoane care s-au implicat 100% în toată campania voturilor. Dintre sutele de persoane care au votat si care s-au implicat enorm menţionez pe : Daniela Bogdan, Corina Otanceala, Adriana Ciocanaru, Ionut Corneanu (Bro), Ionel B. Florea, Beniamina Vate, Maria Boaca Zagrean, Ioan Avram , Stanuta Marioara Iancu, Maria Deca, Irina Sofica Telente, Nina Ionita, Ana Baias, ..Nico Petu, Livia Dragomir, Liviu Tomina si mulţi mulţi alţii faţă de care trebuie să îmi cer scuze, dar nu am cum să îi menţionez pe toţi.

 

( I.v.R.-Z.) Ai mobilizat o lume întreagă, cum comentezi acest aspect?

 

( C.V.): Faptul că în momentul în care m-am înscris eram singura româncă cred că a contat foarte mult. Românii din diaspora sunt uniţi când unul de-al lor luptă, iar eu aici eram ca si David în fața lui Goliat. Dar acesta nu a fost singurul motiv pentru care mi s-au alăturat, bineînţeles că s-au uitat pe cine votează, dacă se merită sau nu să risipească momente din viaţa lor votând (video-ul melodiei din concurs are peste 12.000 de vizualizări). Stiu asta pentru că am primit mesaje prin care oamenii îmi spuneau de ce au ales să mă voteze. Au ascultat vocea şi au văzut (prin intermediul concertelor online) omul şi au hotărât că merit să-mi acorde o şansă.

 

( I.v.R.-Z.) De curand, ai depășit 60.000 de voturi. Crezi că ritmul în care se votează, semnifică faptul că românii sunt uniți?

 

( C.V.): Nu cred, SUNT convinsă că avem ritmul acesta de vot deoarece românii sunt uniţi.

 

( I.v.R.-Z.) Care sunt dorințele tale cele mai mari?

 

( C.V.): Dorinţele mele cele mai mari sunt sănătate pentru familia mea şi dacă merg mai departe în concursul acesta să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a reprezenta cât mai bine comunitatea românească.

 

( I.v.R.-Z.) Unde și cum te pot vota cei care doresc acest lucru?

( C.V.): Cei care doresc să mă voteze o pot face apăsând linkul de mai jos, în bara de căutare a paginii care se deschide, se scrie numele meu CRISTINA VLASIN, iar apoi sub videoul meu se apasa butonul VOTA. Se poate vota din oră în oră de pe date mobile sau wi-fi.

https://www.ganacontuvoz.com/inicio/listado-canciones/c-12-alcorcon

 

( I.v.R.-Z.) Un gând pentru cititorii noștri?

 

( C.V.):.Cititorilor dumneavoastră le doresc sănătate şi mult noroc şi să dea bunul Dumnezeu să-şi îndeplineascã toate visele.

 

Munchen
Categorii
DiasporaExclusivSpania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole