Cupa României la popice a ajuns la Cluj şi Târgu Mureş

În modernul complex sportiv Gheorgheni, din Cluj, pe 25 februarie 2017 au avut loc întrecerile etapei a IV-a (ultima) din cadrul Cupei României la popice. În întrecerea masculin, clasamentul...
Popice-Cupa Rou 2017-masculin - Cluj
Viena

În modernul complex sportiv Gheorgheni, din Cluj, pe 25 februarie 2017 au avut loc întrecerile etapei a IV-a (ultima) din cadrul Cupei României la popice.

În întrecerea masculin, clasamentul ultimei runde a competiţiei a fost următorul:

 1. CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii – 3692 popice doborâte;
 2. CSM Satu Mare – 3385 p.d.;
  3. Electromureş Târgu Mureş – 3284 p.d.;
  4. Inter Petrila – 3229 p.d.
  Pentru ceferiştii clujeni, antrenaţi de Grigore Blaga, au punctat Paul Rohotin – 602 p.d., Vlad Sabău – 599 p.d., Mănel Manea – 629 p.d., Virgil Dorin – 585 p.d., Petruţ Mihălcioiu – 649 p.d., Bogdan Dudaş – 628 p.d.
  În urma celor patru runde disputate, clasamentul final al Cupei României, în întrecerea masculin, s-a prezentat astfel:
  1. CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii – 16 puncte (câştigătoarea competiţiei);
 3. Electromureş Târgu Mureş – 11 puncte;
  3. CSM Satu Mare – 7 puncte;
  4. Inter Petrila – 6 puncte.

De menţionat că formaţia CFR Olimpia ACB Iaşi nu s-a înscris în Cupa României, aferentă sezonului 2016-2017.
La feminin, clasamentul etapei a IV-a a fost următorul:
1. Electromureş Romgaz Târgu Mureş – 3518 p.d.;
2. Conpet Petrolul Ploieşti – 3432 p.d.;
3. Rapid Bucureşti – 3183 p.d.
Pentru echipa mureşeană, sub conducerea antrenorilor Orosz Istvan şi Seres Jozsef, au evoluat: Duka Tilda – 604 p.d., Alexandrina Bornert – 581 p.d., Iulia Adela Ban – 595 p.d., Alina Suciu – 566 p.d., Doina Baciu – 587 p.d., Gyeresi Anna – 585 p.d. Vicepreşedinta clubului mureşean este Antal Matilda.
În urma celor patru runde disputate în 2016 şi 2017, clasamentul final al Cupei României la popice, în competiţia fetelor, a fost:
1. Electromureş Romgaz Târgu Mureş – 10,5 puncte (câştigătoarea competiţiei);
2. Conpet Petrolul Ploieşti – 9,5 puncte;
3. Rapid Bucureşti – 4 puncte.
Etapa clujeană a Cupei României a fost arbitrată de localnicul Dumitru Beşe (la masculin) şi Gheorghe Blasicz (din Mediaş, la feminin). FR Popice a fost reprezentată de Maria Popescu (preşedinte) şi Constantin Stamatescu (secretar general), ambii din Bucureşti.
Din partea gazdelor ardelene au mai fost prezenţi Gheorghe Şurubaru (City Manager, din partea Primăriei Municipiului Cluj), Călin Petriş (preşedintele CS CFR Cluj) şi Mircea Balaj (preşedintele secţiei de popice de la CS CFR Cluj).

La finalul întrecerilor au fost consemnate următoarele declaraţii:
– Constantin Stamatescu: „Complexul sportiv din cartierul clujean Gheorgheni a adunat până acum peste 5.000 de tineri practicanţi ai sportului, este dat la liber cum se spune, deci nu se percepe nici o taxă, iar programările se fac cu o săptămână înainte. Tot acolo, România va organiza Campionatul Mondial de popice de anul viitor. Sunt sigur că printre cei care vin acum să joace popice la Cluj, la nivel de amatori, se vor regăsi peste ani viitoarele mari talente ale ţării noastre în sportul popicelor!”.
– Antal Matilda: „Tot complexul sportiv de la Cluj este unul extraordinar. Jucătoarele noastre mi-au mai spus că este o mare plăcere să joci popice în noua arenă cu 8 piste de acolo, cea mai mare din România la această oră!”.

 

* Meciuri „duble” pentru CFR Olimpia ACB Iaşi

Să mai menţionăm că, în perioada următoare, pe 3 şi 4 martie 2017, în Campionatul Naţional de popice, arena CFR Iaşi va găzdui o „dublă” dintre CFR Olimpia ACB Iaşi şi Electromureş Târgu Mureş, vineri seara la tineret (U 23, de la ora 17.00) şi sâmbătă dimineaţă la seniori (de la ora 10.00).

Tot în Liga I de seniori, CFR Olimpia ACB Iaşi va evolua în partide duble (tur-retur) în deplasare, cu Inter Petrila (probabil pe 1-2 aprilie) şi cu CFR Cluj (pe 22-23 aprilie 2017).
În perioada 10-12 martie 2017, în localitatea Apatin, se vor juca partide amicale de pregătire dintre Serbia şi România, la seniori, U 14 şi U 18, la masculin şi feminin. În lotul naţional lărgit de seniori sunt convocaţi şi popicarii Ion Cercel, Gyula Veres şi Florin Opincă, de la CFR Olimpia ACB Iaşi, alături de antrenorul federal emerit Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi).
În luna mai 2017, România va participa la Cupa Mondială (U 14) şi Campionatul Mondial de popice (U 18 şi seniori) de la Dettenheim, din Germania.
DAN TEODORESCU

Munchen
Categorii
Sport
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole