Curs de autoapărare pentru membrii asociației hispano-române Gente

Asociația culturală hispano-română „Gente” de Quintanar de la Orden împreună cu Clubul Wadokan, condus de maestra în arte marțiale Natividad Torres Martinez, au organizat în zilele de 4 respectiv...
Viena

Asociația culturală hispano-română „Gente” de Quintanar de la Orden împreună cu Clubul Wadokan, condus de maestra în arte marțiale Natividad Torres Martinez, au organizat în zilele de 4 respectiv 5 februarie un curs de autoapărare dedicat în mod special membrilor acestei asociații. Acest curs reprezintă unnul dintre avantajele, dar nu unicul, de a face parte de această familie asociativă care an de an crește și se consolidează în Spania.
La acest curs au participat copii și adulți doritori de a învăța a se apăra împotriva agresiunii școlare, contra unui jaf sau unei tentative de viol. Participanților la acest curs li s-au arătat metode practice de apărare dar și modul de abordare în asemenea situații critice, partea psihologică fiind una dintre cheile pricipale pe care le deține cel atacat.
O contribuție importantă a avut-o și Vicente Diaz, maestru de karate care s-a ocupat de cei mai mici în a învăța a se apăra și care pe toată perioada acestui curs de autoapărare a fost pe post de partener în demonstrațiile făcute de Natividad Torres pentru o mai ușoară înțelegere a tehnicilor.
În cele două zile participanții s-au acomodat cu tehnicile de bază ale autoapărării, au putut exersa și au ieșit încrezători că într-o eventuală situație extremă vor fi pregătiți.
Cum spunea maestra Natividad: Este important a ști a reacționa de forma cât mai rapidă. În acest sens trebuie să educăm creierul mai mult ca și corpul și de aceea trebuie să fim pregătiți în fiecare moment al vieții.
La sfârșitul cursului maestra Natividad Torres a ținut să mulțumească președintelui asociație Gente pentru inițiativa aceasta și tuturor participanților pentru prezența lor.

Conducerea asociației Gente

Munchen
Categorii
Spania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole