De ce n-ar trebui să dormi mai mult de opt ore zilnic

orice exces poate deveni daunator. Desigur, putini dintre noi tin cont de aceasta regula, precum si de cele trei mese echilibrate pe zi.   Daca nu ai prea mult...
Viena
orice exces poate deveni daunator. Desigur, putini dintre noi tin cont de aceasta regula, precum si de cele trei mese echilibrate pe zi.
 
Daca nu ai prea mult timp de somn, s-ar putea sa te bucuri sa auzi ca nu e chiar atat de sanatos pe cat ai crede. Un nou studiu publicat in Neurology arata ca persoanele trecute de varsta a doua care dorm mai mult de opt ore pe zi prezinta un risc crescut de infarct, noteaza descopera.ro.
 
Somnul insuficient ne afecteaza emotional si ne impiedica sa dam randament. Totusi, insomnia nu este asociata cu rate mai mari de deces prematur, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de un milion de oameni cu varstele cuprinse intre 30 si 102 ani.
 
Cei care au realizat studiul pentru Neurology confirma aceasta concluzie. Acestia au chestionat 10.000 de oameni intre 42 si 81 de ani in legatura cu media orelor de somn. Cercetarea s-a extins pe durata a 4 ani, iar participantii au raspuns acelorasi intrebari de doua ori anual. De asemenea, au fost monitorizati noua ani si jumatate pentru eventualitatea unui atac de cord.
Viena
Categorii
Informații utile
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole