Declaraţie de presă cu prilejul Zilei Internaţionale a Păcii

În acest an, Ziua Internaţională a Păcii, declarată astfel de către Adunarea Generală ONU în anul 1981, este celebrată sub tema „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru...
Viena

În acest an, Ziua Internaţională a Păcii, declarată astfel de către Adunarea Generală ONU în anul 1981, este celebrată sub tema „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”.

Astăzi, mai mult ca niciodată, acest ideal are nevoie de energia pozitivă şi de angajamentul tuturor naţiunilor lumii, ale fiecăruia dintre noi. Într-un climat internaţional care abundă în ştiri care stârnesc îngrijorarea, declaraţii belicoase şi conflicte reale sau potenţiale, generatoare nu doar de violenţe, ci şi de consecinţe complexe, precum migraţia, traficul de persoane şi sărăcia, este esenţial să redescoperim sensurile profunde ale cuvântului „împreună”.

Slogan al unei iniţiative globale lansate în cadrul Summitului Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați și Migranți din 19 septembrie 2016, „Împreună” (”TOGETHER”) reprezintă în acelaşi timp o aspiraţie şi un imbold pentru ca toţi cetăţenii lumii să se mobilizeze în ajutorarea victimelor conflictelor şi abuzurilor, refugiaţilor şi migranţilor.

Ziua Internaţională a Păcii, 21 septembrie, devine astfel un moment în care conştiinţa noastră, individuală şi colectivă, trebuie să se întoarcă spre sine şi să decidă cum vrem să arate viitorul umanităţii. Încărcată cu speranţă, cu altruism, cu implicare şi cu respect, această zi trebuie să fie una de sărbătoare!

 

Angel TÎLVĂR

DEPUTAT PSD DE VRANCEA

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole