Delegația română organizată de FNTM în Germania s-a încheiat cu succes!

Cei 15 manageri și antreprenori din delegația română au întâlnit 18 companii și organizații bavareze, din domeniul panificației, morăritului și patiseriei. Timp de 5 zile, în perioada 19-23 iunie...
Viena

Cei 15 manageri și antreprenori din delegația română au întâlnit 18 companii și organizații bavareze, din domeniul panificației, morăritului și patiseriei.

Timp de 5 zile, în perioada 19-23 iunie 2017, FNTM a organizat misiunea economică „Tehnologii moderne în industria de morărit, panificație și patiserie“ împreună cu partenerul german, Herbertz Dairy Food Service, în Germania.

Misiunea s-a desfășurat în cadrul Programului „Bayern – Fit for Partnership”, susținut de Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

În componența delegației române din acest an au participat 15 persoane de conducere, din 14 companii și asociații din industria de morărit, panificație și patiserie, selectate de Ministerul de Economie din Bavaria.

 

– Adam Tudor, Director General, SC TIMO SERV SRL

– Ambrosie Dănuț – Gabriel, Inginer, SC PATI-PAN MARIANO SRL

– András Ignác, Director General, SC HARMOPAN SA

– Ciocan Andronic Dorin Neculai, Șef unitate panificație, SC PAMBAC SA

– Chiș Maria Simona, Consultant sisteme de calitate, SC LA CASA RISTORANTE PIZZERIA PANE DOLCE SRL

– Constantin Gheorghe, Administrator, SC GEOIL EXIM SRL

– Gîrbea Gheorghe, Asociat unic-Manager, SC LIDO GIRBEA SRL

– Irimia Mihaela Camelia, CEO, SC BAKERY STREET SRL

– Mareș Cristina Georgeta, Director economic – Administrator, SC PATISERIA TINERETULUI SRL

– Pamfil Vasilică Ciprian, Asociat –  Administrator, SC V&G OIL 2002 SRL

– Pistol Maria, Director tehnic, SC DOBROGEA GRUP SA

– Popa Constantin, Manager, SC VITOSA SRL

– Sotre Dan, Director adjunct – Responsabil producție, SC LIDAS SRL

– Vîrvorea Nicoleta Luiza, Manager divizie tehnic cercetare, SC DOBROGEA GRUP SA

– Voica Victorița Daniela, Director tehnic, ROMPAN

 

Pe parcursul celor 5 zile, cei 15 manageri români din cadrul companiilor și asociațiilor din domeniul panificației, morăritului și patiseriei au întâlnit 18 companii și organizații bavareze.

 

Ziua 1

 

Managerii au fost întâmpinați de către Herbertz Dairy Food Service și Bayern International la sediul companiei MIWE. După o scurtă prezentare a celor doi parteneri, delegația a început prima vizită.

MIWE Michael Wenz GmbH este o companie între liderii de piață în domeniul cuptoarelor, a sistemelor de refrigerare/răcire și a echipamentelor de automatizare pentru industria de panificaţie. În cadrul vizitei, managerilor români le-a fost prezentată compania, metode de tratare a aluatului, procese de automatizare, echipamente și tehnologie de panificație, echipamente second-hand și o demonstraţie de coacere.

Delegația română organizată de FNTM în Germania s-a încheiat cu succes! Cei 15 manageri și antreprenori din delegația română au întâlnit 18 companii și organizații bavareze, din domeniul panificației, morăritului și patiseriei. Timp de 5 zile, în perioada 19-23 iunie 2017, FNTM a organizat misiunea economică „Tehnologii moderne în industria de morărit, panificație și patiserie“ împreună cu partenerul german, Herbertz Dairy Food Service, în Germania. Misiunea s-a desfășurat în cadrul Programului „Bayern – Fit for Partnership”, susținut de Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International. În componența delegației române din acest an au participat 15 persoane de conducere, din 14 companii și asociații din industria de morărit, panificație și patiserie, selectate de Ministerul de Economie din Bavaria. – Adam Tudor, Director General, SC TIMO SERV SRL – Ambrosie Dănuț – Gabriel, Inginer, SC PATI-PAN MARIANO SRL – András Ignác, Director General, SC HARMOPAN SA – Ciocan Andronic Dorin Neculai, Șef unitate panificație, SC PAMBAC SA – Chiș Maria Simona, Consultant sisteme de calitate, SC LA CASA RISTORANTE PIZZERIA PANE DOLCE SRL – Constantin Gheorghe, Administrator, SC GEOIL EXIM SRL – Gîrbea Gheorghe, Asociat unic-Manager, SC LIDO GIRBEA SRL – Irimia Mihaela Camelia, CEO, SC BAKERY STREET SRL – Mareș Cristina Georgeta, Director economic – Administrator, SC PATISERIA TINERETULUI SRL – Pamfil Vasilică Ciprian, Asociat – Administrator, SC V&G OIL 2002 SRL – Pistol Maria, Director tehnic, SC DOBROGEA GRUP SA – Popa Constantin, Manager, SC VITOSA SRL – Sotre Dan, Director adjunct – Responsabil producție, SC LIDAS SRL – Vîrvorea Nicoleta Luiza, Manager divizie tehnic cercetare, SC DOBROGEA GRUP SA – Voica Victorița Daniela, Director tehnic, ROMPAN Pe parcursul celor 5 zile, cei 15 manageri români din cadrul companiilor și asociațiilor din domeniul panificației, morăritului și patiseriei au întâlnit 18 companii și organizații bavareze. Ziua 1 Managerii au fost întâmpinați de către Herbertz Dairy Food Service și Bayern International la sediul companiei MIWE. După o scurtă prezentare a celor doi parteneri, delegația a început prima vizită. MIWE Michael Wenz GmbH este o companie între liderii de piață în domeniul cuptoarelor, a sistemelor de refrigerare/răcire și a echipamentelor de automatizare pentru industria de panificaţie. În cadrul vizitei, managerilor români le-a fost prezentată compania, metode de tratare a aluatului, procese de automatizare, echipamente și tehnologie de panificație, echipamente second-hand și o demonstraţie de coacere.

 

Ziua 2

 

Delegația română a vizitat companiile Fritsch Gruppe in Markt Einersheim, IREKS – furnizor de amestecuri de copt și de amelioratori pentru optimizarea proceselor de coacere și Muzeul de Panificație din Kulmbach, unde ne-a fost prezentată istoria industriei de morărit, panificaţie şi patiserie și echipamente din domeniu.

Ziua 2 Delegația română a vizitat companiile Fritsch Gruppe in Markt Einersheim, IREKS – furnizor de amestecuri de copt și de amelioratori pentru optimizarea proceselor de coacere și Muzeul de Panificație din Kulmbach, unde ne-a fost prezentată istoria industriei de morărit, panificaţie şi patiserie și echipamente din domeniu.

 

Ziua 3

 

Cei 15 manageri au avut ocazia să viziteze compania Werner & Pfleiderer, furnizor mondial de echipamente pentru role, pâine, dospire, răcire, coacere. În cadrul vizitei, managerilor români le-a fost prezentată compania, metode de tratare a aluatului, procese de automatizare, echipamente și tehnologie de panificație dar și o demonstraţie de coacere.

Apoi am vizitat facilitatea de producție FUCHS, unde ne-a fost prezentată istoria companiei și am văzut echipamente și utilaje de coacere.

Ziua 3 Cei 15 manageri au avut ocazia să viziteze compania Werner & Pfleiderer, furnizor mondial de echipamente pentru role, pâine, dospire, răcire, coacere. În cadrul vizitei, managerilor români le-a fost prezentată compania, metode de tratare a aluatului, procese de automatizare, echipamente și tehnologie de panificație dar și o demonstraţie de coacere. Apoi am vizitat facilitatea de producție FUCHS, unde ne-a fost prezentată istoria companiei și am văzut echipamente și utilaje de coacere.

 

Ziua 4

 

Au urmat vizite la compania Bäckerei-Konditorei Ziegler, o întreprindere de familie mare cu 25 de sucursale în zona Munchen, cu o gamă completă de produse de panificație și patiserie și apoi la Academia Bavareză de Panificație, o școală de top specializată în formarea profesioniștilor din domeniul panificație și patiserie, inclusiv instalații pilot și facilități de dezvoltare.

În cadrul Academiei, ne-a fost prezentată organizaţie cooperativă BÄKO München Altbayern und Schwaben eG, cu o gamă de 12.000 de produse vândute către brutării și patiserii.

Ziua s-a încheiat cu un eveniment B2B, un mini-targ de tehnologie cu firme bavareze din industria de morărit, panificaţie şi patiserie, în cadrul Academiei. La eveniment au participat 7 companii bavareze care și-au prezentat produsele și au fost întalniri individuale între invitații români și bavarezi: ProLeiT, iba Munich, ANTI-GERM International, Light Impex Henze GmbH, ITT International Technical Textiles GmbH, Schur Flexibles Vacufol GmbH, Mainfrucht GmbH & Co. KG.

Ziua 4 Au urmat vizite la compania Bäckerei-Konditorei Ziegler, o întreprindere de familie mare cu 25 de sucursale în zona Munchen, cu o gamă completă de produse de panificație și patiserie și apoi la Academia Bavareză de Panificație, o școală de top specializată în formarea profesioniștilor din domeniul panificație și patiserie, inclusiv instalații pilot și facilități de dezvoltare. În cadrul Academiei, ne-a fost prezentată organizaţie cooperativă BÄKO München Altbayern und Schwaben eG, cu o gamă de 12.000 de produse vândute către brutării și patiserii. Ziua s-a încheiat cu un eveniment B2B, un mini-targ de tehnologie cu firme bavareze din industria de morărit, panificaţie şi patiserie, în cadrul Academiei. La eveniment au participat 7 companii bavareze care și-au prezentat produsele și au fost întalniri individuale între invitații români și bavarezi: ProLeiT, iba Munich, ANTI-GERM International, Light Impex Henze GmbH, ITT International Technical Textiles GmbH, Schur Flexibles Vacufol GmbH, Mainfrucht GmbH & Co. KG.

 

Ziua 5

 

În ultima zi, managerii români au vizitat compania Bäckerei-Konditorei Traublinger, întreprindere de familie mare cu 24 de sucursale în zona München, cu o gamă completă de produse de panificație și patiserie.

La ora 11:00, în cadrul unei mese rotunde la Ministerul pentru Economie din Bavaria, în prezența unui reprezentat al ministerului și a partenerilor de la Herbertz Dairy Food Service și Bayern International, delegația română și-a exprimat impresiile din cadrul misiunii.

De asemenea, la finalul discuțiilor, le-au fost înmânate participanților diplome de participare în cadrul Programului si mici cadouri.

Ziua 5 În ultima zi, managerii români au vizitat compania Bäckerei-Konditorei Traublinger, întreprindere de familie mare cu 24 de sucursale în zona München, cu o gamă completă de produse de panificație și patiserie. La ora 11:00, în cadrul unei mese rotunde la Ministerul pentru Economie din Bavaria, în prezența unui reprezentat al ministerului și a partenerilor de la Herbertz Dairy Food Service și Bayern International, delegația română și-a exprimat impresiile din cadrul misiunii. De asemenea, la finalul discuțiilor, le-au fost înmânate participanților diplome de participare în cadrul Programului si mici cadouri.

Până în prezent, FNTM a organizat 17 misiuni economice în diverse ramuri ale economiei pe care le puteți consulta aici: http://www.fntm.ro/proiecte-bayern—fit-for-partnership-din-2004-pana-in-prezent-826.html

 

Impresii de la participanții misiunii economice dedicate Panificației

 

Mihaela Irimia, CEO, SC BAKERY STREET SRL | Bread&Spices

 

A fost o excursie şi un schimb de informaţii foarte benefice. Am exploarat: cultura, tehnologia, gastronomia germană în doar 1 săptămână. M-am simţit ca “run în 60’ sec’’, a fost frumos, obositor, dar a meritat.

Mulţumesc pentru timpul pe care l-am avut împreună cu colegii din colţurile împărţite ale ţării noastre.

 

Nicoleta Vîrvorea, Manager divizie tehnic cercetare, SC DOBROGEA GRUP SA

 

Mulţumim încă o dată pentru ocazia de a participa la misiunea economică în Bavaria. A fost o săptămână în care am văzut şi aflat lucruri foarte interesante, am stabilit contacte noi şi am întărit contacte vechi.

Am trăit o experienţă profesională excelentă. Felicitări tuturor celor implicaţi în organizare şi succes în tot ceea ce întreprindeţi în continuare!

 

 

Daniela Voica, Director tehnic, ROMPAN

 

Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la misiunea economică organizată de FNTM cu foarte mult profesionalism.

A fost o săptămână plină de conţinut, informaţiile obţinute au fost deosebit de interesante.

Am reuşit să ne reîntâlnim cu reprezentanţi ai firmelor bavareze pe care îi cunoşteam şi să putem astfel să-i vizităm acasă la ei.

De asemenea mi-a făcut o reală plăcere să pot vizita unităţi de panificaţie, bavareze şi să constat că deşi ne-au fost prezentate ca firme artizanale, arătau mai mult ca fiind industriale.

Deosebit de plăcut am fost surprinsă de Acadaemia Bavareză cu care sperăm să colaborăm în continuare, deoarece şi Rompan are un centru de formare profesioanală funcţional încă din 2007. Aşadar putem să schimbăm şi să ne împărtăşim idei, tehnologii, lectori şi nu numai.

Deşi programul a fost unul foarte intens, mi-a făcut plăcere să particip la toate etapele programate, foarte bine desfăşurate din punct de vedere organizatoric.

Sper să putem să colaborăm şi în continuare pe diferite proiecte. Nu ezitaţi să ne contactaţi în calitate de patronat, reprezentativ pentru industria de morărit şi panificaţie din România.

Felicitări şi Larisei (FNTM) pentru stoicism; este o persoană deosebită şi plină de energie, care după această deplasare o să treacă sigur în sectorul de panificaţie!

 

Tudor Adam, Manager, SC TIMO-SERV SRL

 

Pentru mine această misiune economică a fost surprinzător de plăcută, interesantă şi educativă .

Felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei misiuni economice, totul a fost ireproşabil.

 

Constantin Popa, Manager, SC VITOSA SRL

 

Sunt satisfăcut de această vizită care a excelat la mai multe capitole: punctualitate, professionalism, program de vizite încărcat la societăţi care produc utilaje pentru industria de panificaţie, ingrediente, Muzeul Panificaţiei din Kulmbach, trei brutării, Academia Bavareză de Panificaţie, alte 8 firme în cadrul unui eveniment business to business şi nu în ultimul rând la Ministerul Bavarez pentru Economie.

Într-un ambient plăcut, în doar cinci zile am acumulat multe informaţii şi multe contacte. Nici noi partea română, în mare parte nu ne cunoşteam între noi. Şi din acest motiv meritul organizatorilor este mare.

Mulţumiri acestora şi în această “formulă” voi spune “Da!” la următoarea misiune economică.

 

Georg Herbertz, Director, Herbertz Dairy Food Service

 

Dear participants in our delegation trip to Bavaria,

Just back in my office here in Kempten, I do not want to forget to thank you all for your active support during a week full of appointments.

Thanks to your cooperation we could manage all meetings and even introduction of some Bavarian wine and beer culture. Your competence and your questions were very much appreciated by the companies we visited.

….

Hope very much to meet with you in Munich to the iba next year in September.

It was a pleasure for me to accompany you last week.

Mulțumesc frumos !

 

Sursa: http://www.fntm.ro

Munchen
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole