Deputat Constantin Codreanu: ”Să facem un pod de carte românească peste Prut! Participați la campania 100 000 DE CĂRȚI PENTRU CENTENAR!”

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a vizitat astăzi, 10 noiembrie 2017, gimnaziul ”Valentin Mereniuc” din comuna natală Bilicenii Vechi,...
Viena

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a vizitat astăzi, 10 noiembrie 2017, gimnaziul ”Valentin Mereniuc” din comuna natală Bilicenii Vechi, raionul Sângerei (fostul județ Bălți), Republica Moldova, având o întâlnire de suflet cu învățătorii, profesorii și elevii gimnaziului.

Cu această ocazie deputatul Constantin Codreanu a transmis o donație de carte românească cuprinzând peste 500 de volume, donație care va completa fondurile bibliotecii gimnaziului. Totodată, urmare a discuțiilor cu învățătorii și profesorii din localitate, s-a convenit asupra necesarului de carte românească în vederea unor noi donații.

Pornind de la acest precedent, deputatul Constantin Codreanu a anunțat lansarea Campaniei 100 000 DE CĂRȚI PENTRU CENTENAR, constând într-o colectă de carte românească destinată unui număr de 100 de biblioteci rurale din Basarabia confruntate cu un acut deficit de carte în limba română. Colecta se va desfășura pe ambele maluri ale Prutului, în parteneriat cu Blocul Unității Naționale (BUN) și organizația neguvernamentală ”Radio Datina”. Din partea celor două entități au participat la întâlnirea de la Bilicenii Vechi domnul Sergiu Lîsenco, vicepreședinte al BUN și domnul Vlad Caragia, președinte al  organizației ”Radio Datina”.

”Cu fiece carte românească donată clădim și consolidăm unitatea noastră națională. Fac apel către românii din Țară, din Basarabia și din diaspora, persoane fizice, editurii, instituții sau autorități să se implice în această campanie, întinzând astfel o mână de ajutor tinerei generații de români basarabeni în formare. Deficitul de carte românească în Basarabia este enorm. Raportat la normele biblioteconomice europene aceste constituie peste 27 de milioane de volume. Va trebui să facem un efort susținut pentru a depăși această situație. Unirea pornește de la lucruri mici, dar foarte concrete. Cine are carte, are parte, spune înțelepciunea românească. Pentru a avea parte de Unire, trebuie să asigurăm ca Basarabia să aibă parte de carte. Să facem un pod de carte românească peste Prut!”, a menționat deputatul Constantin Codreanu.

DEPUTAT,

Constantin CODREANU

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole