Deputații au decis: Vinerea Mare devine zi liberă și în România

Romanii se vor bucura de o noua zi libera in 2018: Presedintele Romaniei a promulgat astazi, 12 martie, Legea care prevede ca Vinerea Mare sa fie declarata zi nelucratoare....
Viena

Romanii se vor bucura de o noua zi libera in 2018: Presedintele Romaniei a promulgat astazi, 12 martie, Legea care prevede ca Vinerea Mare sa fie declarata zi nelucratoare.

UPDATE 12 martie: Presedintele Romaniei a promulgat Legea care ofera inca o zi libera romanilor. Potrivit textului actului normativ, romanii se vor bucura de Vinerea Mare fara sa mearga la munca.

Propunerea legislativa pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, care prevede adaugarea unei noi zile de sarbatoare legala si nelucratoare in lista celor deja existente in Codul Muncii, a fost promulgata luni de catre seful statului. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege mai are nevoie doar de publicarea in Monitorul Oficial.

UPDATE 28 februarie. Vinerea mare devine zi libera in Romania. Camera Deputatilor, for decizional, a acordat vot faborabil.

Oficial, salariatii romani vor avea o noua zi libera inainte de sarbatorile pascale. Decizia a fost luata pe 28 februarie de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.
Propunerea de acordare a unei zile libere pentru salariatii romani, care completeaza alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003, a trecut cu 233 de voturi „pentru”, 7 „contra” si 19 abtineri, in cursul zilei de 28 ianuarie 2018.

Astfel se completeaza calendarul sarbatorilor legale in 2018 in Romania.

Pentru a intra in vigoare, legea trebuie promulgata de presedintele Iohannis si publicata in Monitorul Oficial.

Stirea initiala:

Senatul Romaniei a adoptat un act normativ care prevede ca Vinerea Mare sa fie declarata zi nelucratoare, datorita importantei si simbolisticii deosebite pe care aceasta zi le are pentru crestinism. Potrivit traditiei, in aceasta zi a avut loc moartea Mantuitorului Iisus Hristos, care a fost rastignit si a murit pe cruce pentru rascumpararea neamului omenesc de sub jugul pacatului stramosesc.

Mai Mult AICI.

Sursa: http://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole