Deputatul Constantin Codreanu a fost gazda unei delegații de primari și consilieri raionali din Căușeni, Republica Moldova

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a sprijinit accesul în Palatul Parlamentului din București marți, 19 decembrie, al unei delegații...
Viena

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a sprijinit accesul în Palatul Parlamentului din București marți, 19 decembrie, al unei delegații formate din 20 de primari și consilieri din raionul Căușeni, Republica Moldova. Deputatul Constantin Codreanu s-a întâlnit cu numeroasa delegație de oficiali locali din cel de-al doilea stat românesc, în vederea unui schimb de păreri pe marginea problemelor de actualitate.

În cadrul întrevederii, parlamentarul român originar din Republica Moldova, a cărei cetățenie secundară o deține, a făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai importante acțiuni și victorii obținute ca reprezentant ales al românilor de pretutindeni, de a convinge guvernul sa aducă modificări si completări legii cetățeniei române, de a organiza în premieră ateliere legislative cu participarea societății civile, suplimentarea bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în anul 2018 și altele.

„Astăzi, Parlamentul României a găzduit o delegatie din cel de-al doilea stat românesc formată din reprezentanți ai administrației publice locale din raionul Căușeni. În cadrul întâlnirii de lucru am discutat despre proiecte care să aducă bunăstare românilor de pe un mal al Prutului cu sprijinul românilor de pe celălalt mal al unui râu ce, suntem convinși, va deveni unul intern.

Dorim să completăm acțiunile simbolice, înfrățirile dintre localitățile din cele două state ale noastre, cu cele pragmatice, proiecte comune în vederea asigurării unei vieți mai bune pentru cetățenii pe care îi reprezentăm. Nu mai putem să ne păcălim că Republica Moldova ar avea șansa de a se integra în Uniunea Europeană autonom. Unirea cu România, ce aduce cu sine calea europeană, este singura soluție realistă pentru a le oferi o viață mai bună concetățenilor noștri”, a fost mesajul transmis de către deputatul PMP Constantin Codreanu.

Totodată, Constantin Codreanu le-a adresat reprezentanților administrației publice locale din Republica Moldova îndemnul de a direcționa orice problemă sau propunere vizând proiectele comune dintre cele două state românești la biroul său parlamentar de la Chișinău.

DEPUTAT,

Constantin CODREANU

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole