Elevi francezi în vizită la Cluj-Napoca

Un grup format din şapte elevi din clasa a XII-a de la Liceul „Galilée” din Vienne (lângă Lyon), care se specializează în electrotehnică şi energie, participă în aceste zile,...
Viena

Un grup format din şapte elevi din clasa a XII-a de la Liceul „Galilée” din Vienne (lângă Lyon), care se specializează în electrotehnică şi energie, participă în aceste zile, la Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, la un program care se derulează în cadrul parteneriatului dintre cele două unităţi de învăţământ.

Nu este o călătorie şcolară clasică, având în vedere că elevii vor intra în relaţie şi cu mediul profesional clujean.

Timp de patru zile, liceenii din Hexagon, însoţiţi de profesorul lor Mustapha Nour, participă, alături de elevii Colegiului clujean, la activităţi practice şi la vizite în întreprinderi precum Energom, Hidroelectrica şi Electrogrup.

„Este important ca ei să descopere sistemul educativ românesc precum şi industria românească, şi să poată vorbi cu elevi şi profesori români pentru a observa diferenţele dintre Franţa şi România. Va fi deosebit de interesantă şi vizita la Energom, care este o filială a Grupului Gonzales Frères, aflat în vecinătatea oraşului Vienne”, susţine profesorul Mustapha Nour.

Elevii vor efectua şi vizite turistice la Salina Turda, în cetatea Sighişoarei şi la Castelul Bran.

Proiectul este susţinut financiar de Regiunea Auvergne Rhône Alpes (Eurêka) şi de Primăria oraşului Vienne.

La revenirea în Franţa, liceenii vor prezenta periplul lor în Transilvania într-o expoziţie foto şi video.

Carmen FĂRCAŞIU

Sursa: http://ziarulfaclia.ro

Viena
Categorii
Franța
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole