EUNInClusive ‒ proiecte de artă ale şcolilor UNESCO din Austria dedicate Anului European al Patrimoniului Cultural 2018

  Clusterul EUNIC Austria celebrează Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 prin programul „EUNInClusive“ care se desfăşoară în perioada 16-17 aprilie, la ARGEkultur – cel mai mare centru cultural...
Viena

 

Clusterul EUNIC Austria celebrează Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 prin programul „EUNInClusive“ care se desfăşoară în perioada 16-17 aprilie, la ARGEkultur – cel mai mare centru cultural independent din Salzburg.

În data de 16 aprilie are loc prezentarea a patru proiecte dezvoltate de şcoli UNESCO din Austria în cadrul programului „EUNInClusive“. Evenimentul va fi moderat de Kurt Lenzbauer, iar programul va fi completat de momente artistice susţinute de două asociaţii caritabile din Salzburg: SoriNaTu şi Doyobe.

„EUNInClusive“ este un concurs în domeniul artistic demarat în toamna anului 2017 şi dedicat şcolilor din Austria asociate UNESCO care au fost invitate să depună proiecte care promovează incluziunea socială. Selecţia realizată de juriu cuprinde patru proiecte la care participă aproximativ 90 de elevi  (grupa de vârstă 13-18 ani) din şase şcoli austriece:

  • „Iphigenie inclusive“: o piesă de teatru cu tema incluziunii refugiaţilor (Viena)
  • „Inklusion und Diversität“ /„Incluziune şi diversitate“: artă media (Salzburg)
  • „Strange Fruit“: instalaţie artistică şi video (Graz)
  • „Die graue Stadt“ /„Oraşul gri“: spectacol interactiv de teatru şi dans (Viena)

Clusterul EUNIC Austria celebrează, prin programul „EUNInClusive“, Anul European al Patrimoniului Cultural – 2018, al cărui obiectiv principal este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Europei și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun.

EUNIC Austria (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) reuneşte 27 de ambasade şi institute culturale care dezvoltă proiecte comune, cu rolul de a promova înţelegerea şi diversitatea culturală în societatea europeană.

Informaţii suplimentare despre proiectele EUNIC pot fi accesate pe https://www.eunicglobal.eu/

 

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at | www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Viena
Categorii
Austria
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole