Eveniment muzical deosebit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, în data de 15 ianuarie 2018 de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în...
Viena

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, în data de 15 ianuarie 2018 de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea  Ministerului Românilor de Pretutindeni.

Sărbătoarea a fost cu atât mai importantă cu cât anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, iar unitatea națională a fost o temă recurentă în opera poetului Mihai Eminescu.

„Atunci când plecăm în afara granițelor țării ducem cu noi dorul și dragostea pentru țară și pentru cei dragi, ducem identitatea românească și valorile noastre culturale. Mulțumim conducerii Companiei Naționale Aeroporturi București pentru buna colaborare și CEC Bank pentru susținerea în realizarea acestui eveniment.” a afirmat domnul Nicolae Brînzea, director general IEH.

În așteptarea zborului, sute de pasageri au ascultat cântece patriotice, balade, poezie eminesciană și muzică populară românească. Cu toții au fost încântați de spectacol: români și străini deopotrivă. Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului i-a încântat pe cei prezenți cu un concert de muzică tradițională și patriotică, iar formația instrumentală „Pasăre” cu melodii din zona Argeșului. Ilie Caraș a adus pe scenă armoniile muzicii bucovinene, iar ritmul melodiilor lui Dinu Iancu Sălăjanu i-a îndemnat la joc pe cei prezenți. Evenimentul a cuprins și un moment de poezie eminesciană susținut de actorul Silviu Biriș.

Proiectul „Pe aripile culturii române”, aflat la cea de-a treia ediție, a fost susținut de CEC Bank și realizat în parteneriat cu TVR Internațional, Radio România Internațional, Radio România Actualități, Trinistas TV, România TV și Compania Națională Aeroporturi București.

 

16 ianuarie 2017

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole