Iată cum ți se pot realiza Visurile!

Cele 2 tipuri de vis, cele de zi (visurile) și cele de noapte (visele), sunt zilnic la noi în cap. Cele de noapte sunt aleatorii, premonitorii, semnificative, profunde, metaforice....
Viena
Cele 2 tipuri de vis, cele de zi (visurile) și cele de noapte (visele), sunt zilnic la noi în cap.
Cele de noapte sunt aleatorii, premonitorii, semnificative, profunde, metaforice.
Iar cele de zi, sunt de 2 feluri : cele pe care le vrem și cele pe care nu le vrem.
Din nefericire, omul trăiește în cele pe care nu le vrea. Rar are momente de strălucire când vrea, atunci când flacăra lui internă îi luminează cărarea unei idei, creații, dorințe.
Revenind la visurile pe care omul nu le vrea, acestea sunt toate asociațiile și formațiunile mentale, care nu au legătură cu ce vrei, ci cu ce nu vrei. Acestea se numesc iluzii.
De exemplu, mergi cu trenul, și în loc să te gândești la ce ai de făcut mai bine în tren, te gândești ce vei face când vei ajunge la destinație, pierzând complet peisajul pe care îl vezi – aceasta se numește iluzie.
Visurile pe care nu le vrem sunt gânduri care vin, nu pe care le alegem, și care nu au legătură cu vreo utilitate anume, ci doar cu vreo dilemă, încercare, griji, posibilități, teoreme, filosofii.
Visurile pe care le vrem au încărcătură de energie mai mare, și ele vin direct proporțional cu ce spațiu liber avem între gânduri sau între griji. Dacă spațiul e liber, visul dorit vine, dacă sunt preocupat, nu vine.
Visurile se pot realiza înțelegând modul în care reușești să faci spațiu pentru ele de la gânduri inutile. Ele fiind încărcate mult cu energie, vor aduce o anumite stare/emoție care vor însoți acțiunile tale.
Oamenii care nu își realizează visurile, sunt preocupați cu dialogul intern și inutilitatea lui.
Dialogul intern este ca visul de noapte, unde nu alegem gândurile, cum nu alegem nici visele.
Visurile noastre țin de exercițiu de imaginație voluntară/dorită/intențională.
Asta înseamnă că omul poate deveni capabil să-și aleagă gândurile, durata, frecvența și profunzimea lui. Iar cei mai șmecheri, chiar și direcția lui.
Până acolo, acel spațiu între gânduri este oportunitatea ta să-ți realizezi visurile.
Iar cu cât mai mult vei crea acest spațiu, cu atât mai mult acțiunile tale vor deveni productive.
Alexandru Pleșea
Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole