Invitație la întâlnirea comunităților românești din Germania

Stimați conaționali, Este bine cunoscut faptul că diaspora românească are o însemnătate din ce în ce mai mare atât pentru țara noastră de origine cât și pentru toți românii,...
Viena

Stimați conaționali,

Este bine cunoscut faptul că diaspora românească are o însemnătate din ce în ce mai mare atât pentru țara noastră de origine cât și pentru toți românii, oriunde ei s-ar afla.

Dacă în alte țări (Italia, Spania, Portugalia, Anglia, Israel etc.) există o diasporă cât de cât organizată, odată cu înființarea Ligii Asociațiilor Româno-Germane din Germania (LARG, 2002), s-a încercat și aici o coagulare a intereselor românilor.

În anul 2012 s-a putut vorbi de 24 de asociații (din 44 cunoscute ca existente) membre ale LARG. Din păcate, astăzi se poate considera că, în ciuda unor proiecte individuale autofinanțate, activitatea Ligii își pierde treptat importanța. Printre motivele principale, lipsa posibilitățiilor financiare și a unui sediu stabil și adecvat ocupă un loc însemnat.

Iată însă că prin eforturile asociației ”Dacia e.V.” (membră LARG), mai exact prin aportul vicepreședintei Ionela van Rees-Zota, s-a reușit deschiderea la Nürnberg, în 6 octombrie a.c., a unui Centru Cultural Româno-German.

Susținută de un colectiv de peste 100 de oameni activi, dânsa dorește ”să dăm o altă viziune Ligii, să o scoatem din hibernare și să organizăm lucruri mărețe”. În continuare, ea ne asigură: ”De pagina WEB mă voi ocupa tot eu, cu oamenii mei, apoi vreau să organizăm câteva conferințe mari, câteva lucruri mărețe (cu finanțări europene) și să vedeți ce treabă bună facem! Dorim ca impreună să facem ca Liga să stea la loc de frunte și să fie cunoscută la nivel național și internațional!“

Având în vedere că LARG are deja o tradiție, o arhivă și este înregistrată oficial, credem că ar fi neavenit să schimbăm această denumire, chiar dacă Liga se va reforma pe principii noi, unanim acceptate de comunitățile românești din Germania.

În acest spirit apelăm la dumneavoastră de a da curs invitației ca în 20 ianuarie, ora 10 să participați la o nouă

Întâlnire a comunităților românești din Germania organizată de LARG și care va avea loc la Centrul Cultural Româno-German din Nürnberg, Petersauracherstrasse 47-49

Lucian Glass, președinte, info. 0173 300 8253

Ionela van Rees-Zota, vicepreședinte, 0160 33 73 128

Emil Mateiaș, vicepreședinte și purtător de cuvânt, Info. 05345 989 319

Viena
Categorii
ExclusivGermania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole