Invitație la iubire, nu la ură, nu la defăimare

„Specia noastră nenorocită este astfel construită încât cei care urmează calea bătătorită, întotdeauna, aruncă cu pietre în cei care arată un drum nou“. Voltaire Văd în ultimul timp tot...
Viena

Specia noastră nenorocită este astfel construită încât cei care urmează calea bătătorită, întotdeauna, aruncă cu pietre în cei care arată un drum nou“. Voltaire

Văd în ultimul timp tot mai des atacuri, defăimare sau chiar injurii aduse unor persoane fizice sau juridice, instituții de Stat sau private. Unde ne este devotamentul față de seamănul nostru? De ce este mai ușor să distrugi decât să zidești? Oare nu vă imaginați cât de mult au muncit acele persoane pentru a face ceea ce fac, pentru a ajunge să fie în slujba celui de lângă el, pur și simplu prin a ajuta?

Ajutorul poate fi de multe feluri. Poate fi atât de diversificat, încât nici măcar nu realizezi cum ai fost și tu ajutat de cineva, cândva. O simplă idee, din care s-au născut afaceri mari, un simplu gând, care a făcut ca cel de lângă tine să se simtă bine. O simplă, dar atât de dorită îmbrățișare dată la timp, face mai mult ca orice vorbă.

Puțini se gândesc, înainte de a da în cineva, că acest lucru îl sau o poate costa destul de scump, mai ales în Germania, unde aproape întotdeauna Tribunalul a dat câștig de cauză celor care au fost defăimați.

Legea spune: Conform art. 205 C. pen., insulta constituie ,,atingerea adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură”. Dacă din aceste insulte mai intervin și alte pierderi, de gen material, psihic sau chiar familial, atunci acestea au forme agravante.

De ce să aruncăm cu noroi, când putem curăța? De ce să rupem, când putem imbina. De ce să urâm, când putem iubi! Haide, să fim mai uniți, să arătăm că românul nu este dezbinat.

Personal, m-am săturat să tot aud că dacă românii nu sunt uniți, că nu au decât interese proprii etc. Vă spun că nu este așa. Am avut norocul și am întâlnit sute, chiar mii de români care sunt într-un sistem social de întrajutorare de invidiat. Români care luptă dezinteresați pentru idealurile semenilor lor și o fac pierzând ore bune, care ar putea fi folosite în folosul propriu, dar aleg această cale pentru a-i face pe ceilalți fericiți, de a-u ajuta. Am întâlnit zeci de persoane care au pus pe primul loc zâmbetul celui de lângă el ( sau ea), care se hrăneau pur și simplu cu faptul că pot face bine.

Atunci când ai atâta energie, când vrei ca toți să fie mulțumiți, să primești din partea tuturor un zâmbet, unele persoane aleg să te jignească, să arunce cu tot ce e mai urât în tine. Sunt acele persoane care încep să îți răpească energia. Care vor să te facă a te simți inutil. Dar nu te lăsa. Ai cu siguarnță lângă tine acele izvoare de bine, dătătoare de energie, care oricum, sunt mult mai puternice decât cele negative.

Continuă drumul tău! Mergi așa cum știi că e mai bine, iar odată, cândva, cu sigurață că o parte din acei „mâncători de energie” vor regreta ce-au făcut.

Nu uita: „dacă semeni vânt, culegi furtună”! Fiecare, la rândul lui. Eu am o vorbă: există o selecție naturală între oameni. Cine are aceleași interese, aptitudini și țeluri cu tine, râmâne alături, cine nu, va pleca.

Ionela van Rees- Zota

 

Viena
Categorii
Editoriale
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole