INVITAȚIE LA LECTURĂ – “Alternitivă la Fuga în Egipt”, O carte care se citește pe nerăsuflate

  Recent, sub egida Editurii Nemira din București,  a apărut  cartea “Alternitivă la Fuga în Egipt”,  scrisă de prozatorul și diplomatul român  Gabriel Gafița.   DIN CUPRINS Experiment pe...
Viena

 

Recent, sub egida Editurii Nemira din București,  a apărut  cartea “Alternitivă la Fuga în Egipt”,  scrisă de prozatorul și diplomatul român  Gabriel Gafița.

 

DIN CUPRINS

  • Experiment pe persoană publică
  • Bașada comitetului de bșoc
  • Problema de la Lima
  • Alternativa la fuga în Egipt

  

       Un om la mall într-o zi de duminică nu interesează absolut pre nimeni.  Un om la mall într-o zi de luni este cu totul altceva. Poate fi o știre. Una de senzație. (…)” Un consilier prezidential ajunge in  atenția presei de scandal și isi pierde functia din  cauza unei  iesiri obișnuite la mall într-o zi de duminică  (….). Un ambasador la Lima cade în dizgrația ministrului  (…)

  

                      Despre autor

Gabriel  Gafița (București, 1952) a absolvit Facultatea de Limbi Germanice a Universității  București (1975). A lucrat

Gabriel Gafița

ca redactor pentru traduceri în limba română la editura minorităților Kriterion (1977-90) și ca expert guvernamental pentru problemele minorităților (1990-91). Din 1991 a îmbrățișat cariera diplomatică, fiind consilier diplomatic la Londra, secretar de stat în MAE,  ambasador în Canada, Malaezia și Portugalia, director al Direcțiilor Asia-Pacific și America Latină. Din anul 2016 este ambasador al României în Peru.

A debutat  în revista ”Amfiteatru” în 1968. Debut editorial în 1971 (Moartea măștilor, proză scurtă), urmat de romanele: Lumină pentru cei singuri (1975), tradus în Bulgaria, Iarna e o altă țară (1980), tradus în Ungaria, Polonia și Germania, Martiriu parțial (1991), Schiță de portret pentru cap de familie (1995), iar, după o întrerupere de douăzeci de ani, romanul Du-te departe de mine (2014). În anul 2015 i-a apărut volumul de proză scurtă Zahăr și Miere.

———————————————————————————————-

Elena Chiriță / UZPR

 

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole