Invitație la primul spectacol de teatru din acest an – locația, la Stuttgart

INVITAȚIE LA TEATRU  – s-a stabilit și unde va avea loc spectacolul la Stuttgart Începem cu prietenul nostru, al tuturor iubitorilor de teatru românesc / în limba română, DAN...
Viena

INVITAȚIE LA TEATRU  – s-a stabilit și unde va avea loc spectacolul la Stuttgart

Începem cu prietenul nostru, al tuturor iubitorilor de teatru românesc / în limba română, DAN TUDOR,

îa spectacolul INOCENTUL, după Ion Băieșu, regia Radu Băieșu

Dan Vatamaniuc, MNLR

Spectacolele vor avea loc:

Sâmbătă 24 februarie, ora 19, Versammlungshalle Hallschlag im Römerkastell, Rommelstrße 3A, 70376 Stuttgart

Duminică 25 februarie, ora 19, Heidelberg, Kulturhaus Karlstorbahnhof, Am Karlstor 1

Luni 26 febr. la George, Augsburg – Sportgaststätte Stätzling,  St.Anton-Strasse 46,   86316 Friedberg Tel. 0821783454

”Vă așteptăm la teatru!
Dan Tudor a reușit să se confunde cu personajul căruia nu a găsit de cuviință să-i dea un nume, spunându-i Inocentul, de fapt se confundă cu tot ce e omenesc, firesc, spontan, are spirit popular, fără morgă de vedetă, fără ostentație. Dan Tudor creează un personaj sănătos, calm, senin, care-și ia meseria în serios, cea de achizitor de bovine la întreprinderea O.R.A.C.A. Este generos cu personajul, alunecând prin cuvinte și scene, de aceea faptul că este aplaudat la scenă deschisă nu miră pe nimeni. Ba chiar dimpotrivă. Răspunsul său la aplauze demonstrează modestia și trăirea unui succes cu limpezime. Nu trebuie să fii critic de teatru ca să-ți dai seama când un actor iubește ceea ce face. Se vede de la o poștă.
Băieșu pare un autor accesibil, limbajul este firesc, ai impresia că poți vorbi la fel, dar este o iluzie. „Ești obligat ca actor și regizor, să știi cui te adresezi, de ce ai făcut asta, să cunoști caracterul personajului. Or, tipologia reprezentată de personajul acesta, inocentul acesta, nu e numai Costel, ci esența personajelor masculine din piesele lui Ion Băieșu, selectate de fiul lui, Radu, care a avut această inspirație, la 90 de la nașterea tatălui său. Atunci când joci în piese ale marilor autori, ai sentimentul că aceștia sunt prezenți. Reușești să-i regăsești, parcă și-au dat întâlnire. Nu are cum să nu fie așa. În ceea ce privește acest spectacol, Inocentul, eu, cel puțin, am sentimentul că și din punct de vedere fizic Ion Băieșu este prezent”, mărturisește Dan Tudor.”
Dan Vatamaniuc, MNLR
Vezi și pagina lui Dan Tudor in Facebook!
Viena
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole