Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi admiraţia sa pentru „RINGUL MAGIC” !

Cartea de sport şi cultură „RINGUL MAGIC” a fost editată recent de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, cel care  în ultimii doi ani, a scos pe piaţă nouă cărţi, în...
Viena

Cartea de sport şi cultură „RINGUL MAGIC” a fost editată recent de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, cel care  în ultimii doi ani, a scos pe piaţă nouă cărţi, în zece volume, deoarece cartea „Între două secole” a avut două volume. Să menţionăm că în 2017, Dan Teodorescu a aniversat 50 de ani de la debutul său în mass-media românească. În 1967, pe când era elev şi tânăr poet la Colegiul Naţional din Iaşi (ex-Liceul nr. 1 Mihail Sadoveanu) el a recitat propriile versuri în direct la Radio Bucureşti, într-o emisiune literară de mare întindere, împreună cu tinerii colegi de la Cenaclul Elevilor din Iaşi, printre aceştia fiind Svetlana Nedelcu, Mihai Dinu Gheorghiu, Vasile „Bebe” Mihăescu şi regretatul Val Condurache. Tot în acel an şi tot cu poezie, Dan Teodorescu este publicat în ziarul local „Flacăra Iaşului”, în pagina literară, alături de maestrul George Lesnea, iar un an mai târziu a debutat şi la revista literară „Cronica”, sub îndrumarea criticului Zaharia Sârgeorzan.

Specializat apoi pe domeniile sport şi cultură, iată că în perioada 2015-2017 jurnalistul Dan Teodorescu, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi-Moldova şi membru senior al Asociaţiei Literare „Păstorel” Iaşi, acolo unde este Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale ne demonstrează prin cărţile sale că oraşul în care trăieşte de 67 ani este un adevărat centrul cultural, spriritual, turistic şi sportiv al României şi de ce nu, chiar al Europei. Mai ales că, în ultimii ani, redactorul Dan Teodorescu publică foarte multe articole şi în presa din străinătate, aferentă diasporei române, mai ales în cadrul Agenţiei de Presă „Aşii Români” şi la revista „Vocea Ta”, cu distribuţie în Austria, Germania, Belgia, Olanda şi Elveţia şi cu sediul central la Nürnberg, în Germania.

Cartea „Ringul Magic” este o expresie elocventă a acţiunilor publicistice la nivel local, naţional şi internaţional ale lui Dan Teodorescu şi în ea se face o retrospectivă a „Nobilei Arte” (adică a boxului amator şi profesionist) din perioada 2001-2017, dar şi a evenimentelor culturale ieşene la care a participat autorul, în intervalul de timp august-octombrie 2017.

Un capitol special este acela în care Dan Teodorescu dialoghează cu vedetele boxului ieşean şi românesc, cu Vasile Cîtea, Sorin Timofte, Benone Marcu, Lucian Bute, Cristian Hodorogia, Alexandru Marin, Ovidiu Bobârnat, Nicu Brânzei, Viorel Soroceanu, cu foştii boxeri Mihai Holban şi Dorin Andronache, dar şi cu maestrul teatrului ieşean Petru Ciubotaru, care a practicat şi el boxul în anii tinereţii, la sala CSM Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Florescu.

Se menţionează în cartea lui „DanTe” şi turneele de box care au fost găzduite de municipiul Iaşi de-a lungul timpului, precum Memorialul Iosif Mattes, Ring Iaşi, Centura Moldovei şi Centura de Aur „Nicolae Linca”, dar şi reuşitele excepţionale pe plan intern, naţional şi internaţional ale pugiliştilor ieşeni şi români, inclusiv în boxul profesionist de peste Ocean.

În prefaţa şi postfaţa cărţii sunt inserate editoriale despre autorul cărţii şi volumul „Ringul Magic”, scrise cu mult suflet de preşedintele FR Box şi deputatul în Parlamentul României Vasile Cîtea, jurnalistul şi supervisorul EUBC Viorel Sima, jurnalistul sportiv de la Radio România Actualităţi şi conducătorul Grupului Umoristic „VOUĂ” Adrian Fetecău, de jurnaliştii ieşeni Ana Crudu şi Nicolae Rădulescu, de antrenorul de box Constantin „Tinu” Brânzei, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi.

Editată la PIM Iaşi, cartea are 566 pagini în format „B5 Academic”, cu peste 320 de fotografii care aparţin autorului în marea lor majoritate şi este ca un album de colecţie din lumea boxului şi culturii, la nivel local, naţional şi internaţional. Volumul în cauză beneficiază şi de o grafică superbă a arhitectului Eduard Mattes, cel născut la Iaşi, dar care trăieşte de mai mulţi ani la Haifa, în Israel şi care publică şi gândurile sale despre prietenul „DanTe”, pe coperta nr. 4 a cărţii.

În cadrul unui spectacol artistic şi sportiv organizat şi regizat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu, cartea „RINGUL MAGIC” va fi lansată în ziua de vineri, 17 noiembrie 2017, la ora 17.00, la Salonul Moldova de la parterul Hotelului Moldova Iaşi, de lângă Palatul Culturii.

Pe 22 noiembrie 2017, Dan Teodorescu va fi prezent şi la Ateneul Român din Bucureşti, invitat la GALA APSR, cu ocazia aniversării a 90 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Presei Sportive din România, care îl are în frunte pe binecunoscutul jurnalist de televiziune Dumitru Graur.

(REDACŢIA)

————————————————————————–

Vineri, 17 noiembrie 2017, ora 17.00, Hotelul Moldova Iaşi
*** Desfăşurătorul lansării cărţii „RINGUL MAGIC” (566 pagini), de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu ***
1. Prezintă cartea şi pe autorul ei: Mihai Batog-Bujeniţă,
Vasile Cîtea, Ana Crudu, Nicolae Rădulescu, Mihai Păstrăguş, Petru Ciubotaru.
2. Muzică populară cu interpreţii: Andrei Nicăi şi Maria Lincu.
3. Muzică uşoară cu interpreţii: Selena Chelea şi Bianca Dogariu (Palatul Copiilor, clasa prof. Cristina Cozma).
4. Dans sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi – partea 1
5. Recital sportiv cu pugiliştii de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin „Tinu” Brânzei).
6. Recital cu epigramiştii şi poeţii Asociaţiei Literare „Păstorel” Iaşi (ALPI).
7. În dialog cu Daniel Popescu, alpinist ieşean de nivel internaţional.
8. Dans sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor: Amira Niculiţă) – partea 2.
9. – Intermezzo la vioară cu fraţii Andrei Moraru şi Matei Moraru (Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă” Iaşi – clasa prof. Emanuel Iacob)
10. Muzică uşoară cu interpreţii: Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (Palatul Copiilor Iaşi – clasa prof. Cristina Cozma).
11. Recital actoricesc şi muzical: Ina Paladi.
Moderatori: Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu.
Organizatori: Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi (Director: Mihai Batog-Bujeniţă), publicaţia „Sport Fan Club” (Redactor Şef-Editor: Dan Teodorescu) şi Hotelul Moldova Iaşi (Director General: Liviu Statache).

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole