Lansare de carte românească, la Cernăuți

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a avut loc lansarea următoarelor publicații: – Cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de...
Viena

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a avut loc lansarea următoarelor publicații:
– Cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița NANDRIȘ-CUDLA, ediția a VII-a (prefață de Gheorghe NANDRIȘ, introducere de Ștefan HOSTIUC).

Volumul a fost tipărit la Cernăuți (editura Druc Art), în baza unui contract semnat de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și Editura „Humanitas” (deținătoarea copyrightului) printr-un contract semnat de Editura „Humanitas” și Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, cu sprijinul financiar al Primăriei comunei Mahala (primar Elena Nandriș) și vicepreședintelui Centrului Cultural Român, av. dr. Eugen Patraș.

– Cartea „Unirea Bucovinei 1918” de Radu ECONOMU. Volumul a apărut în 1994, la Editura Fundației Culturale Române. În 2011 el a fost reeditat la Cernăuți (Editura Alexandru cel Bun), cu sprijinul financiar al avocatului Eugen Patraș.

– Revista „Septentrion literar” editată de Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România (redactor șef Ilie T. ZEGREA). Au fost prezentate trei numere duble (1-2; 2-4; 5-6) apărute în anul 2017.

– Revista trimestrială „Mesager bucovinean”, proiect transfrontalier realizat de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina (România), Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți (Ucraina) și Asociația Social-culturală „Bucovina” din Chișinău (Rep. Moldova), cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România (redactor șef Ștefan HOSTIUC). Au fost prezentate cele patru numere apărute în anul 2017.

În sală au fost prezenți scriitori, ziariști, profesori, studenți, elevi, un numeros public din regiune (Foto: N. HAUCA).

Ioan POPESCU

Viena
Categorii
Ucraina
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole