Majoritatea angajatorilor estimează creșteri de 5-20% a pachetelor salariale pentru pozițiile deschise în a doua jumătate din 2018

  Piata muncii din Romania a avut o evolutie accelerata, in prima jumatate din 2018, rata somajului atingand minimum istoric de 4,5%. Pe platforma de recrutare online BestJobs, angajatorii...
Viena

 

Piata muncii din Romania a avut o evolutie accelerata, in prima jumatate din 2018, rata somajului atingand minimum istoric de 4,5%.

Pe platforma de recrutare online BestJobs, angajatorii au scos la concurs aproximativ 200.000 de joburi, cu aproape 60% mai multe fata de aceeasi perioada din 2017. Tendinte similare de recrutare sunt asteptate si in a doua jumatate aacestui an.

Astfel, 64% dintre angajatori estimeaza ca vor scoate la concurs pana la 10 pozitii noi, in semestrul doi din 2018, iar 21% intre 10 si 20 de pozitii noi, conform unui studiu desfasurat de BestJobs pe un esantion de 682 de companii mici, medii si mari din Romania.

Pentru fiecare pozitie, 73% dintre companiile care vor face angajari cauta intre unul si cinci candidati. Cele mai bune perspective de angajare sunt in vanzari (63% dintre companii au in plan sa angajeze pe astfel de pozitii), administrativ (57%) si productie (54%).

In schimb, angajatii specializati in medicina si farmacie sau ho-re-ca vor avea mai putine oferte de munca la dispozitie, potrivit studiului BestJobs.

Spre comparatie, cea mai mare concurenta pentru un loc de munca, in primele sase luni din 2018, a fost in vanzari, cu peste 6.000 de pozitii deschise, urmat de inginerie, cu aproximativ 3.000 de pozitii noi, IT si auto-transport, fiecare cu peste 2.400 de pozitii deschise.

Angajatii din ho-re-ca au fost si ei la mare cautare, cu peste 600 de pozitii deschise doar in perioada martie-mai 2018, pe fondul tendintelor de recrutare pentru joburi sezoniere.

Mai Mult AICI.

Sursa: http://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole