Miniștri apărării român și britanic, la Mihail Kogălniceanu

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, se vor întâlni miercuri, 14 iunie, începând cu ora 16.00, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, cu...
Viena

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, se vor întâlni miercuri, 14 iunie, începând cu ora 16.00, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, cu piloții și personalul tehnic care deservesc aeronavele Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii, sosite în România pentru executarea de misiuni de poliție aeriană.

Jurnaliștii interesați să asiste la eveniment sunt rugați să transmită până miercuri, 14 iunie, ora 12.00, pe adresa de e-mail: relpub.um01912@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați miercuri, 14 iunie, în intervalul orar 15.00 – 15.30, la intrarea în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Persoană de contact: locotenent-comandor Emil Oancea, telefon 0764003337.

* * *

Patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, execută misiuni de poliție aeriană, alături de aeronavele MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române, în perioada 1 mai – 31 august, contribuind atât la dezvoltarea capacității de reacție și întărirea posturii de descurajare, cât și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice.

Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Secţia Presă

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole