MRP lansează Gala „100 pentru Centenar” în Lisabona

  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri a României prin inaugurarea în premieră a Galei „100 pentru Centenar” la Lisabona, în cadrul...
Viena

 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri a României prin inaugurarea în premieră a Galei „100 pentru Centenar” la Lisabona, în cadrul Mănăstirii Jeronimos, clădire istorică a Portugaliei.

În acest an, în cinstea bunelor relații bilaterale dintre cele două state mănăstirea găzduiește expoziții dedicate personalităților românești care și-au adus contribuția la dezvoltarea culturii, științei și tehnologiei în ultima sută de ani: Scarlat Lambrino, ilustru reprezentant al arheologiei române și lusitane, lingvistul Victor Buescu, latinistul N.I. Herescu, Lucian Blaga și Mircea Eliade.

Gala „100 pentru Centenar” este un proiect al MRP prin care 10 români de succes, adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din 10 țări cu comunități semnificative de români, vor primi distincții simbolice din partea Guvernului României.

Lansarea proiectului în Lisabona are loc mâine, 3 iunie a.c., începând cu ora 16.30 (18.30 ora României) în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a membrilor misiunii diplomatice a României de la Lisabona, a reprezentanților mediului asociativ românesc din teritoriu, a mass-media în limba română, a autorităților locale, precum și a tuturor românilor interesați să participe la activitate.

La eveniment va participa maestrul Tudor Gheorghe, care va susține un concert extraordinar dedicat românilor din afara granițelor, intitulat „Chemarea păsării de acasă”.

Gala va fi transmisă integral pe pagina de Facebook a Ministerului : https://www.facebook.com/mprpromania/?ref=bookmarks.

Sursa: http://www.mprp.gov.ro

Viena
Categorii
Portugalia
1 Comentariu
 • Paperhelp
  7 iunie 2018 at 6:14 am
  Răspunde

  Thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole