Olimpiada „Mind Lab” în weekend, la Muzeul Brukenthal

  Sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 10, unii dintre cei mai inteligenţi copii din Sibiu, Sighişoara, Făgăraş, Târgu Mureş şi Hunedoara se întâlnesc în Palatul Brukenthal la etapa...
Viena

 

Sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 10, unii dintre cei mai inteligenţi copii din Sibiu, Sighişoara, Făgăraş, Târgu Mureş şi Hunedoara se întâlnesc în Palatul Brukenthal la etapa regională a Olimpiadei „Mind Lab”.

La eveniment participă elevi de la Colegiul Naţional „Radu Negru” – Făgăraş, Colegiul Naţional „Octavian Goga” – Sibiu, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” – Hunedoara, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – Sibiu şi şcolile gimnaziale „Europa” din Târgu Mureş, Nr. 4 din Sibiu şi „Victor Jinga” din Sighişoara.

Olimpiada Mind Lab este un eveniment educaţional ce reuneşte copii din toată lumea într-un campionat al jocurilor de gândire. Evenimentul olimpic se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 12 ani. Sute de mii de elevi de pe toate continentele luptă pentru onoarea de a-şi reprezenta clasa, şcoala şi apoi ţara într-o competiţie internaţională, ce aduce la masa de joc cei mai buni jucători de Abalone, Checkers, Quoridor şi Octi, jocuri cuprinse în Programul educaţional internaţional “Mind Lab”.

Începând cu 1994, o echipă formată din seniori jucători de şah, go şi bridge, alături de educatori şi psihologi, a iniţiat şi dezvoltat un proiect educaţional pe care l-au numit „Mind Lab” („Laboratorul Minţii”), proiect ce se bazează pe o abordare unică a metodologiei de dezvoltare a abilităţilor cognitive, emoţionale şi sociale cu ajutorul jocurilor care stimulează gândirea. De atunci, Programul Mind Lab a fost aplicat cu succes în mii de instituţii şcolare şi a îmbogăţit vieţile a mai mult de două milioane de copii din aproape 40 de ţări, printre care şi România.

Obiectivele generale ale Olimpiadei Mind Lab sunt: promovarea respectului mutual, toleranţei, onestităţii şi corectitudinii, atât în joc cât şi în viaţa de zi cu zi; reunirea copiilor din diverse medii sociale şi culturale pentru un obiectiv comun; punerea în practică a strategiilor de gândire Mind Lab, a abilităţilor emoţionale şi sociale dobândite; promovarea unei culturi a jocurilor de gândire la scară mondială.

Sursa: http://www.tribuna.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole