Participare românească în cadrul proiectului Microteatru privind confidenţialitatea

  Importanța vieții private și riscurile cu care ne confruntăm fiecare dintre noi în era digitală, prin creșterea constantă a includerii datelor personale în rețea, este firul comun a...
Viena

 

Importanța vieții private și riscurile cu care ne confruntăm fiecare dintre noi în era digitală, prin creșterea constantă a includerii datelor personale în rețea, este firul comun a opt piese dramatice de micro-teatru, în cadrul proiectului Microteatru privind confidenţialitatea, care se desfășoară la Madrid în perioada 25-29 aprilie 2018.                Reprezentanţa Institutului Cultural Român de la Madrid susţine participarea românească a spectacolului Memoria, în regia Carolinei Román, o adaptare a piesei Adevărul și numai adevărul, scrisă de Mihaela Michailov, în cadrul acestui proiect teatral care este o reflectare asupra confidențialității și a expunerii personale. Celelalte piese incluse în acest proiect, care prezintă diferite puncte de vedere pe tema confidențialității, sunt scrise de autori din Germania, Austria, Belgia, Flandra, Spania, Marea Britanie şi Republica Cehă și realizate scenic de regizori spanioli.

Etapa de la Madrid este o continuare a proiectului P3M5 [Plurality of Privacy Project in Five -Minute Plays] care a fost demarat de Institutul Goethe din Washington în colaborare cu mai multe teatre din Statele Unite şi din Europa cu scopul de a urmări, prin punerea în scenă a mai multor piese de teatru de scurtă durată, ce se înţelege prin confidenţialitate, cum este respectată aceasta şi ce înseamnă pentru fiecare dintre noi viaţa privată în secolul digitalizării. În mod concret, dramaturgii colaboratori au trebuit să dea un răspuns la următoarea întrebare: “Ce înseamnă pentru voi viaţa privată în era digitală?”. În urma punerii în scenă a pieselor, s-a creat un dialog cultural şi artistic pe această temă, observându-se felul în care este perceput acest fenomen de către cetăţenii americani şi cei europeni.

Microteatru este un nou concept de format teatral, care constă în micro-spectacole de 15 minute pe aceeași temă, reprezentate în spații mici pentru mai puțin de cincisprezece spectatori și mai multe sesiuni pe zi

Mihaela Michailov este dramaturg, artist comunitar și preda în cadrul masteratului de scriere dramatică și masteratului de pedagogie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Printre textele sale se numără Complexul România, Interzis sub 18 ani, Capete înfierbântate, Copii răi, Google țara mea! Sub Pământ, Familia Offline, Profu’ de religie, Fata de drepturi, MASKAR (INTRE).

 

Detalii suplimentare puteți obține la:

Institutul Cultural Român de la Madrid

icrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

http://www.icr.ro/madrid/

Facebook: IcrMadridInstituto Cultural Rumano

Viena
Categorii
Spania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole