PNL solicită ANRE să nu accepte majorarea tarifelor la gaze

Am  solicitat public Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), alături de colegul meu, deputatul PNL Virgil Popescu, ca instituția să nu accepte solicitarea operatorilor privați din domeniul...
Viena

Am  solicitat public Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), alături de colegul meu, deputatul PNL Virgil Popescu, ca instituția să nu accepte solicitarea operatorilor privați din domeniul distribuției gazelor naturale, de majorare a tarifelor de distribuție și de furnizare, deoarece acestea se vor regăsi în costurile finale plătite de consumatorii casnici.

Considerăm că operatorii au solicitat în mod exagerat majorări ale tarifului de distribuție cu 70 la sută și ale tarifului de furnizare cu 40 la sută, iar aceste majorări sunt nejustificate din punct de vedere economic.

ANRE trebuie să-și exercite rolul prevăzut de lege, acela de arbitru pe piața gazelor între operatorii din domeniu și consumatori. În ultimii ani, ANRE nu și-a îndeplinit acest rol, iar consumatorii au avut de suferit.

PSD trebuie să ia o atitudine publică și să spună care sunt motivele pentru care românii ar urma să plătească mai mult la factura la gaze și să adopte cu măsuri suplimentare de susținere a persoanelor sărace, vulnerabile din punct de vedere social, pentru care încălzirea cu gaze a devenit un lux.

 

Florin Roman

Deputat PNL

Vicelider Grup parlamentar PNL

Munchen
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole