Poetul Mihai Eminescu a fost comemorat la Cernăuți, la 128 de ani de la moarte

Ziua de 15 iunie este ziua în care în anul 1889 poetul nostru național Mihai Eminescu a trecut la cele veșnice. Tradițional, la această dată, comunitatea românească din Cernăuți...
Viena

Ziua de 15 iunie este ziua în care în anul 1889 poetul nostru național Mihai Eminescu a trecut la cele veșnice. Tradițional, la această dată, comunitatea românească din Cernăuți organizează un șir de acțiuni dedicate comemorării Luceafărului poeziei noastre.

Evenimentului din acest an a început cu depunerea de flori și jerbe la Monumentul lui Eminescu din centrul orașului Cernăuți. La acțiune au fost prezente personalități ale vieții culturale ale comunității românești din Cernăuți, reprezentanții Administrației Regionale de Stat și Consulatului General al României la Cernăuți, jurnaliști și simpli cernăuțeni.

Cei prezenți în discursurile sale au vorbit despre semnificația acestei zile, despre personalitatea și meritul poetului de a fi creatorul limbii literare românești.

Ulterior, cei prezenți s-au îndreptat la Biblioteca Regională „Myhailo Ivasiuk” unde s-a desfășurat un recital de poezie în memoria poetului. Apoi, acțiunea a continuat la Muzeu Etnografic din Cernăuți, în cadrul cărui a avut loc o prezentare de carte românească.

Foto: Vladimir Acatrini; Nicolae Hauca

Sursa: http://lyberti.com

Munchen
Categorii
Ucraina
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole