Povestea unui învingător (Asociația Salvează o inimă)

Doneaza AICI pentru Andrei! Campanie începută la data: 16.11.2017 Nume: Ciobanu Prenume: Andrei Varsta: 14 ani Diagnostic: Deficiente grave de auz Suma Necesara: 10000 Euro Fix Import Export Povestea unui invingator Andrei are 14 ani...
Viena

Doneaza AICI pentru Andrei!

Campanie începută la data: 16.11.2017

Nume: Ciobanu

Prenume: Andrei

Varsta: 14 ani

Diagnostic: Deficiente grave de auz

Suma Necesara: 10000 Euro

Fix Import Export

Povestea unui invingator

Andrei are 14 ani si jumatate .

Povestea lui Andrei incepe la varsta de 1 an si 7 luni cand am observat ca il strigam si nu avea reactie, era agitat , nu scotea nici-un sunet, de multe ori puneam pe seama jocului, dar intr-o seara mergand pe o strada, din curtea cuiva a latrat un caine, eu, mama lui  m-am speriat foarte tare, ANDREI NU A AVUT NICI-O REACTIE !

Am ramas impietrita dupa ce l-am strigat si eu, nu am avut nici-un raspuns, , MERGEA IN CONTINUARE CA SI CUM NU S-A INTAMPLAT NIMIC !

Asta a fost inceputul !

Au urmat investigatii medicale care ne-au spus ca ANDREI NU AUDE ABSOLUT NIMIC !

Medicul care a facut investigatia mi-a spus : “MERGI  ACASA SA FACI ALTUL, ASTA ESTE SURD, VIATA VOASTRA NU VA MAI FI LA FEL ”   Si asa a fost !!!

Diagnosticul a fost : HIPOACUZIE NEUROZENZORIALA BILATERALA !

Dupa 3 zile in care plangeam si nu intelegem ce se intampla a inceput lupta cu hipoacuzia !

De la 1 an si 7 luni pana la varsta de 3 ani a purtat o proteza auditiva.  Au inceput sedintele de logopedie la  Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL Profesor Doctor Dorin Hociotă.  Mergem de 2 ori pe saptamana la logoped si in fiecare zi acasa facem lectii de logopedie. A fost cumplit sa convingi un copil de 1 an si 7 luni sa tina protezele la urechi, tipa si le arunca din ureche, plangea el , plangeam si eu .  Trebuia sa stea cuminte pe scaun si sa invete sa citeasca de pe buze, avea aproape 2 ani si trebuia sa se comporte ca un copil mare care trebuia sa-si invete lectiile. Asta am facut pana la varsta de 3 ani, joaca si iesitul in parc a fost inlocuit de mersul la logoped si sedintele chinuitoare zilnice de a incerca sa fie atent . Rezultatul a fost zero, dupa aproape 1 an si 3 luni, NU ROSTEA NICI-UN SUNET ! Eram disperata !

A fost propus pentru  PROGRAMUL NAŢIONAL DE TRATAMENT AL SURDITĂŢII PRIN PROTEZE AUDITIVE IMPLANTABILE (IMPLANT COHLEAR ŞI PROTEZE AUDITIVE).

La varsta de 3 ani, in anul 2006, a fost operat si implantant cu implant cohlear Nucleus Esprit 3G.

A stat in operatie 7 ore, cand m-au chemat sa-l vad, avea tot capul bandajat si  cand au incercat sa-l trezeasca am auzit un geamat prelung, ce si acum il am in mintea si sufletul meu .

Doctorii mi-au spus ca a fost norocos ca au gasit “ un loc  pe os” unde au put fixa partea interna a implantului cohlear. “ERA NOROCOS “ .

Am inteles mai tarziu ce insemna asta ! Era predispus la infectii si o reactie de respingerea din partea organismului a partii implantate. A urmat perioada de refacere dupa operatie, cand nu avea voie sa se loveasca, sa cada ! Avea numai 3 ani si era greu sa inteleaga ca nu avea voie sa alerge si  sa se joace ca orice copil de varsta lui .

Au trecut 3 luni in care a reusit si nu s-a lovit si practic operatia abia atunci se considera ca a avut succes.

A urmat activarea implantului ce presupunea ca din 3 in 3 luni sa se faca “reglaje “ adica activarea canalelor de sunet.

Zilele noastre se imparteau intre audiolog si logoped. Abia dupa 3 luni de la implant si dupa 2 reglaje a reusit sa spuna “NU “ .

(continuarea o găsești AICI)

Sursa: https://salveazaoinima.ro

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole