Prezentarea romanului Zero positivo de Cristina Mărginean Cociş

După numeroase prezentări făcute în nordul Italiei romanul Zero positivo (Gaspari Editore, Udine, 2016) de Cristina Mărginean Cociş ajunge la Roma şi va fi prezentat în cadrul sugestiv al...
Viena

După numeroase prezentări făcute în nordul Italiei romanul Zero positivo (Gaspari Editore, Udine, 2016) de Cristina Mărginean Cociş ajunge la Roma şi va fi prezentat în cadrul sugestiv al Bibliotecii Accademia di Romania in Roma în data de 24 martie 2017 începând cu orele 18.30.

Tânăra femeie protagonistă  acestui roman găseşte puterea de a lupta cu boala care i s-a ghemuit în sânge în numele vieţii pe care o poartă în trupul ei. O ajută reevocarea amintirilor legate de un tată foarte iubit şi care, în timpul dictaturii ceauşiste, a ştiut să îşi ocrotească familia de violenţele regimului.

O poveste de viaţă adevărată, o poveste puternică, o poveste cu final fericit. Romanul urmează un ritm în crescendo de energie şi lumină: un mesaj care se face tot mai puternic până când devine un imn eliberator adus vieţii.

Cristina Mărginean Cociş se naşte la Timişoara în 1976, este soţie şi mamă a doi copii minunaţi. De c­­ând era mică visa să devină învăţătoare, vis care – întărit în multele dificultăţi înt­âmpinate – a reuşit să îl împlinească în Italia. În anul 2001 îşi urmează soţul, preot greco-catolic trimis în misiune în Italia. Primul ei roman se naşte dintr-o experienţă de viaţă foarte puternică – cea a unei boli fulminante care pune în pericol viaţa ei şi a celui de-al doilea copil în timpul celei de-a cincea luni de sarcină. Iubind de mică lectura şi lumea cărţilor, Cristina Mărginean Cociş găseşte în scris puterea de a coborî în sine pentru a aduce la lumină – în perspectivă pozitivă – temerile, umbrele, fericirea copilăriei.

Vor lua cuv­ântul: Gabriella Molcsan şi Armando Santarelli (scriitor) în prezenţa autoarei Cristina Mărginean Cociş

Lecturi din roman: Compagnia Progetto Miniera (Roma, www.progettominiera.it)

Realizarea în spaţiul scenic: Thomas Otto Zinzi.

Booktrailer : https://www.youtube.com/watch?v=QniCy_lmKN0

www.cristinamarginean.it

 

Biroul de presă,                                                                                 

Roma, martie 2017                   

Accademia di Romania

Munchen
Categorii
Italia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole