Produsele sibiene, căutate la Berlin

Pentru a 15-a oară consecutiv, România a participat cu un stand propriu la Berlin, în cadrul expoziției internaționale „Săptămâna Verde”. Expoziția s-a desfășurat în perioada 19 – 28 ianuarie....
Viena

Pentru a 15-a oară consecutiv, România a participat cu un stand propriu la Berlin, în cadrul expoziției internaționale „Săptămâna Verde”. Expoziția s-a desfășurat în perioada 19 – 28 ianuarie.

La standul organizat de Ministerul Agriculturii, în incinta expoziției, vizitatorii au putut degusta produse românești înregistrate cu Indicație Geografică Protejată, precum: Magiun de prune din Topoloveni, județul Argeș, Salam de Sibiu al celor șase membri ai Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu din județele Bacău, Sibiu, Brașov, Ilfov, Călărași și București, Novac afumat din Țara Bârsei, județul Brașov. De asemenea, în cadrul standului organizat de MADR, cei prezenți au putut degusta 16 produse românești din cele 30 înregistrate în Registrul Național al Produselor Montane, precum și alte patru produse a căror documentație se află în curs de finalizare pentru a obține protecție europeană.
Acestea au fost cele mai căutate de nemți: „Telemea de Sibiu”, „Virșli de Hunedoara”, „Brânză de Vaideeni” și „Salată de icre de știucă” Tulcea.
Din județul Sibiu, au participat cu produse membrii Asociației Producătorilor de „Telemea de Sibiu” și „Oancea” cu produse tradiționale din carne (cârnați de porc, pere afumată, slănină afumată, salam de casă și caltaboș).
„Din 2003 de când MADR participă cu stand propriu la acest târg internațional din Germania, prezența din acest an a fost cea mai bogată și mai apreciată. Pur și simplu, la degustare, vizitatorii savurau produsele noastre și au avut numai cuvinte de laudă pentru calitatea și gustul lor deosebit”, a spus Dana Popa, consilier în cadrul MADR.

(A. M., I. V.)

Sursa: http://www.tribuna.ro

Viena
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole