PROIECT – GRUPĂ DE TEATRU CU COPII / Mikroprojekt Kinder Theatergruppe

  Dragi părinți, Societatea Germano- Română pentru Integrare și Migrație, SGRIM, este mereu prezentă la diferitele acțiuni și prin aceasta se face cunoscută în mediul german. Cea mai eficientă...
Viena

 

Dragi părinți,

Societatea Germano- Română pentru Integrare și Migrație, SGRIM, este mereu prezentă la diferitele acțiuni și prin aceasta se face cunoscută în mediul german. Cea mai eficientă cale în acest sens sunt proiectele culturale prin care putem să scoatem în evidenţă, într-un mod pozitiv, comunitatea românească de la München. Una din aceste ocazii o reprezintă prezența noastră la Sărbătoarea Interculturală a Poveştilor  („Interkulturelles Märchenfest”) care are loc în fiecare an la Stadbibliothek la Gasteig la începutul lunii decembrie, eveniment prin care copiii minorităților etnice care trăiesc in capitala Bavariei se manifestă prin poezie, literatură, teatru, muzică sau dans folcloric.

Această festivitate este, pe de o parte, o cale pentru copiii nostri să se prezintă în faţa unui public numeros german și, pe de altă parte, să-și învingă timiditatea legată de noul mediu de viaţă, să devină siguri de valoarea lor şi să se bucure de apreciere.

În acest sens am dori să aducem la viață o grupa de teatru cu și pentru copii.

Ca prim pas este punerea în scenă a unei versiuni prescurtate si adaptate pentru copii după povestirea autorului francez Antoine de Saint Exupery „Micul Prinț”. Am prevăzut un ciclu de max. 13 repetiții. Acestea vor avea loc odată pe săptămână și anume vinerea după amiază. Ora și locul se vor hotărî mai târziu și în funcţie de posibilitățile logistice ale părinților. Vom organiza o ședință de casting în septembrie, la care vom forma o primă grupă de copii doritori să se manifeste pe scenă.

Pentru aceasta rugăm părinții, ai căror copii doresc să intre în acestă grupă, să ne contacteze. Detalii veţi primi la prima şedinţă.

Cu stimă,

Virgil Petala

——————————————————–

Coordonatorul proiectului

Virgil Petala

virgil.petala@sgrim.de

Mobil: +49 173 3556912

Viena
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole