Proiectul „Reconnect Diaspora” la München

Consulatul General al României la München a găzduit la data de 1 martie a.c. o prezentare a proiectului ReCONNECT DIASPORA – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunităţile de...
Viena

Consulatul General al României la München a găzduit la data de 1 martie a.c. o prezentare a proiectului ReCONNECT DIASPORA – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunităţile de origine prin susţinerea antreprenoriatului, implementat de Primăria Municipiului Iaşi. Obiectivul general al proiectului vizează încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est de către românii aflaţi în diaspora.

Echipa prezentă din partea Primăriei Iaşi a oferit informaţii detaliate cu privire la modalităţile de finanţare, condiţiile de aplicare, precum şi exemple de idei de afaceri. Sunt finanţate cursuri online de antreprenoriat, prin care se pot dobândi cunoştinţele necesare realizării unui plan de afaceri, precum şi afaceri noi care vor fi sprijinite cu suma de 40 000 de euro.

“Reconstruirea punţilor de legătură între românii din sudul Germaniei şi ţară reprezintă un obiectiv fundamental al societăţii româneşti, aceştia reprezentând vectori importanţi de transmitere a unor valori şi idei utile preluate din noua societate-gazdă, care pot fi aduse cu succes şi acasă.“ a declarat Ramona Chiriac, consulul general al României în Bavaria.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui)

Tel/Fax: 0232 273 814

Email: office@adieuronest.ro; euronest@yahoo.com

Web: http://adieuronest.ro/reconnect-diaspora/

Facebook: Euronest.Romania

Viena
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole