Recital al pianistului Cadmiel Boțac la ICR Viena

În data de 21 februarie, ora 19.00, Institutul Cultural Român de la Viena (Argentinierstraße 39) organizează un recital al tânărului pianist Cadmiel Boțac, în cadrul Stagiunii muzicale ICR Viena...
Cadmiel Boțac
Viena

În data de 21 februarie, ora 19.00, Institutul Cultural Român de la Viena (Argentinierstraße 39) organizează un recital al tânărului pianist Cadmiel Boțac, în cadrul Stagiunii muzicale ICR Viena 2018.

Repertoriul va cuprinde lucrări de George Enescu, Ludwig van Beethoven și Frédéric Chopin.

Cadmiel Boțac (n. 1997) a început studiul pianului în orașul natal (Sighetu Marmaţiei) la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. Talentul său a fost remarcat de timpuriu, la 6 ani câștigând deja primul concurs național. Au urmat alte premii naționale și internaționale, cele mai importante fiind premiul I la concursul „Young Virtuosov“ (Zagreb) şi premiul I la concursul „Dinu Lipatti“ (Bucureşti). La 14 ani se mută la Cluj-Napoca pentru a putea lucra cu renumitul pianist și pedagog Daniel Goiţi, profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dimav“, în clasa căruia se află și în prezent. Formarea sa artistică se completează prin cursurile de măiestrie la care a participat în cadrul Mozarteum International Summer Academy de la Salzburg și International Summer Academy de la Viena, unde a beneficiat de îndrumarea unor mari artiști, precum Robert Levin și Boris Berman.

Tânărul artist a primit Premiul I (categoria Tineri Artiști, 19-28 ani) în cadrul „Transylvanian International Piano Competition“ (13-16 iulie 2017, Brașov).

Cadmiel Boțac acordă o mare importanţă şi muzicii de cameră. Este laureat cu Premiul I la concursul „Mozart“ din Cluj-Napoca, atât la secțiunea pian solo cât și la cea de duo pian-vioară. A fost bursier al Festivalului Internațional SoNoRo, unde a studiat muzică de cameră și a concertat alături de artişti consacraţi precum Diana Ketler, Răzvan Popovici, Maximilian Hornung şi David Cohen. Un loc aparte în activitatea concertistică îl ocupă recitalurile sale alături de cunoscutul tenor Marius-Vlad Budoiu.

A susţinut concerte cu Orchestra Naţională din Kazahstan și Filarmonica din Irkutsk, în cadrul festivalului „Stars on Baikal“, iar în țară cu Orchestrele Radio – Bucureşti și cu orchestrele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Satu-Mare. De asemenea, a avut recitaluri la Ateneul Român și în SUA, Luxemburg, Croația, Italia, Franţa și Rusia.

 

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Viena
Categorii
Austria
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole