RestartHome – proiect de consiliere şi educaţie în antreprenoriat pentru românii din Diaspora

Platforma RestartHome – sprijinul concret pentru cetățenii români care vor să se reconecteze cu tot ceea ce înseamnă România, din toate punctele de vedere: administrativ, social, legislativ etc. De...
Viena

Platforma RestartHome – sprijinul concret pentru cetățenii români care vor să se reconecteze cu tot ceea ce înseamnă România, din toate punctele de vedere: administrativ, social, legislativ etc. De asemenea, prin intermediul platformei HomeJobs, românii din diaspora vor avea posibilitatea să găsească job-ul care li se potrivește, pentru care au acumulat experiență și cunoștințe în afara țării, dar pentru care pot aplica în România și pot obține un venit pe măsura așteptărilor.

Scopul proiectului RestartHome este acela de a contribui la creș­terea numărului de afaceri în­fi­ințate de persoanele provenite din Diaspora, prin dezvoltarea de me­canisme, materiale și instrumente specifice pentru însușirea infor­mațiilor și a abilităților și teh­nicilor practice de lucru în rândul viitorilor antreprenori proveniți din
Diaspora.

RestartHome priveşte zona educaţiei în antreprenoriat. RestartHome contribuie prin sesiuni dedicate şi în mod gratuit la dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul persoanelor din Diaspora care își doresc să revină în țară pentru a dezvolta propria afacere.

RestartHome își propune să consilieze gratuit persoanele care îşi doresc să revină la Iaşi pentru a se lansa în antreprenoriat. Prin intermediul platformei www.restarthome.ro şi a unei linii telefonice dedicate, ieşenii din Diaspora vor putea solicita şi obţine informaţii cu privire la oportunităţile de afaceri din oraş şi din regiune, date despre gradul de competitivitate din industria în care îşi doresc să activeze şi oportunităţile privind obţinerea unor finanţări nerambursabile.

În acelaşi timp, prin departamentele sale de specialitate, Primăria Municipiului Iaşi va oferi ieşenilor repatriaţi prin antreprenoariat sprijin în parcurgerea aspectelor care ţin de competenţa municipalităţii. Prin parteneriate cu organizaţii profesionale de elită, ambasade, asociaţii ale românilor din Diaspora sau instituţii centrale guvernamentale, Biroul RestartHome va putea asigura un flux de informaţii coerent destinat viitorilor antreprenori ieşeni şi le va putea oferi acestora o serie de servicii fără costuri sau la costuri minime în urma unor resurse puse în comun în mod transparent.

„Ca iniţiatori ai proiectului RestartHome, invităm alături de noi întreg mediul antreprenorial, organizaţiile societăţii civile şi, nu în ultimul rând, autorităţile centrale şi corpurile profesionale de elită să ni se alăture într-un proiect care trebuie asumat de întreaga comunitate şi de care trebuie să beneficieze întreaga comunitate. RestartHome trebuie să devină, în mod simbolic, uşa deschisă de întregul oraş ieşenilor plecaţi departe şi pe care ne bazăm pentru a avea în Iaşi un viitor comun prosper“, a declarat Mirabela Miron, preşedintele Asociaţiei ”O şansă pentru Fiecare”.

Platforma RestartHome pune la dispoziție și o platformă actualizată în permanență cu job-uri disponibile. Această platformă își propune să ajungă cât mai aproape de cetățenii români care locuiesc în afara țării și să le ofere pe deplin informații în ceea ce privește locurile de muncă disponibile în România, din diverse domenii de activitate, dar în special din IT.

Mai multe informații : http://restarthome.ro/

Viena
Categorii
Uncategorized
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole