S-au acordat primele medalii la „Mondialele” de popice pentru cadeţi (U 18)

La Dettenheim, în Germania, pe o arenă de popice cu 8 piste, competiţiile la nivel mondial continuă. După ce România a cucerit două preţioase medalii de bronz la Cupa...
Viena

La Dettenheim, în Germania, pe o arenă de popice cu 8 piste, competiţiile la nivel mondial continuă. După ce România a cucerit două preţioase medalii de bronz la Cupa Mondială pentru juniori II (U 14 ani), la individual clasic, prin lansatorii Benke Zoltan jr (Electromureş Tg. Mureş) şi Budoi Noemi (Siderurgica Hunedoara), antrenate de Remus Antimirescu şi respectiv Istvan Orosz, s-a trecut la un capitol superior ca vârstă, la cadeţi (U 18).
La Campionatul Mondial de popice pentru cadeţi, luni, pe 15 mai, a avut loc proba feminină pe echipe, acolo unde podiumul de premiere a fost următorul:
1. Croaţia – 2326 p.d.;
2. Germania – 2324 p.d.;
3. Slovenia – 2281 p.d.
Pe locul 8, din 12 echipe naţionale participante s-a clasat România (antrenor: Istvan Orosz), cu un total de 2195 popice doborâte. Realizările individuale pentru „tricolorele” noastre au fost: Maria Ciobanu – 538 p.d.; Gal Beatrix Timea – 603 p.d. (rezultat excelent!!!); Fekete Reka – 562 p.d.; Ana Maria Poetaşu (111 p.d. la 30 bile) & Melisa Leonida Ungureanu (381 p.d. la 90 bile) – 492 p.d.
Cu 603 p.d., românca GAL Beatrix Timea a stabilit cel de-al trei rezultat al concursului, după ZIMMERMANN Bianca (Germania) – 648 p.d. şi RAGICEVIC Tea (Croaţia) – 617 p.d., sperând şi la o medalie în proba individual clasic.
La masculin, în proba pe echipe participă 13 naţiuni, printre ele fiind şi România, sub conducerea antrenorului federal emerit Remus Antimirescu. Echipa României este alcătuită din tinerii lansatori KOTO Kalman David, MITRU Alexandru Sorin Mihail, LAPOSI Roberto Daniel, ISTODOR Bogdan Gabriel, SZASZ Tibor Levente. Competiţia pe echipe masculine este programată marţi, pe 16 mai 2017.

DAN TEODORESCU

Munchen
Categorii
Sport
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole