Sărbătorirea Zilei Naţionale a României în Parlamentul Land-ului Bavaria (Landtag)

La 3 decembrie a.c. Consulatul General al României la Munchen a organizat, la sediul Parlamentului Land-ului Bavaria (Landtag), o locație de excepţie a capitalei Bavariei, recepția cu prilejul sărbătoririi...
Viena

La 3 decembrie a.c. Consulatul General al României la Munchen a organizat, la sediul Parlamentului Land-ului Bavaria (Landtag), o locație de excepţie a capitalei Bavariei, recepția cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Evenimentul a fost deschis de către E.S. dl Emil Hurezeanu, ambasadorul României în RFG, care a subliniat în discursul său, printre altele, semnificația zilei de 1 Decembrie și oportunitatea inițierii unui dialog cuprinzător la nivelul comunității românești din sudul Germaniei, importanța relațiilor bilaterale, atât româno-germane, cât și româno-bavareze, precum și intensitatea dialogului politic bilateral în anul 2017.

Conducerea Land-ului Bavaria a fost reprezentată de dl Karl Michael Scheufele, Preşedintele Regiunii Schwaben, care a evidențiat, în alocuțiunea sa, aportul comunității românești, care trăiește și muncește în regiune, la bunăstarea generală a Land-ului. Parlamentul bavarez a fost reprezentat de dl Prof.​ Dr.​ Peter Paul Gantzer, vicepreşedinte al acestui for în perioada 2003-2009.

Obiectivul nostru este de a invita anual, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale, o regiune/oraş din România pentru a se prezenta publicului străin, dar şi comunităţii româneşti din Bavaria. În acest an, invitatul nostru a fost Municipiul Timişoara, reprezentat de dl Imre Farkas (viceprimar). Alegerea Timişoarei a avut ca principal argument statutul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Între cei peste 300 de oaspeți s-au numărat notabilități ale politicii și administrației locale din Landul Bavaria și membri marcanți ai comunității diplomatice acreditate la München. De asemenea, au participat reprezentanți ai asociațiilor sașilor și șvabilor din Germania (Herta Daniel – Preşedinta Asociaţiei Saşilor Transilvăneni, Peter Leber – Preşedintele Asociaţiei Şvabilor Bănăţeni), reprezentanți ai cultelor religioase, precum și ai unor asociații care promovează relațiile bilaterale în diferite orașe din Land-urile Bavaria și Baden-Württemberg.

Momentul artistic a fost gândit special ca un omagiu adus relaţiei bilaterale româno-germane, pe care o aniversăm în anul 2017 (50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice şi 25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie) şi a fost susţinut de Corul Solemnis din Bucureşti, Corul de copii al

Şcolii de limba Română din München şi de tineri muzicieni români din Timişoara, din cadrul Colegiului Ion Vidu, laureaţi ai unor concursuri internaţionale, care au cântat alături de tineri bavarezi din cadrul Şcolii de Muzică din München.

Sursa: https://muenchen.mae.ro

Viena
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole