Șeful tău ți-a furat ideea. Ce faci?

Ti-a venit o idee extraordinara, te-ai gandit la un nou produs sau la o strategie super-ingenioasa de vanzari, si te grabesti sa i-o prezinti sefului tau. Acesta stramba insa...
Viena

Ti-a venit o idee extraordinara, te-ai gandit la un nou produs sau la o strategie super-ingenioasa de vanzari, si te grabesti sa i-o prezinti sefului tau. Acesta stramba insa din nas, iar tu, usor rusinat, lasi totul balta. Dar, peste cateva saptamani, surpriza! Seful prezinta ideea ta la urmatoarea sedinta ca fiind A LUI (!), toti greii firmei sunt entuziasmati, si seful primeste, cu gura pana la urechi, felicitari din toate partile. Ce faci intr-o asemenea situatie?

Mai tineti minte filmul “Working Girl”, din 1988, cu Melanie Griffith in rolul principal? Melanie joaca acolo rolul unei secretare de la o firma de investitii de pe Wall Street, care se gaseste exact in situatia descrisa mai sus. Are o idee foarte interesanta – ea crede ca un client important la firmei, Trask Industries, ar trebui sa cumpere un anumit post de radio si sa isi faca astfel intrarea pe piata mass media, cu niste avantaje majore decurgand de aici – dar ideea ii este furata de sefa ei si prezentata in nume propriu presedintelui de la Trask Industries.

Ideea este acceptata cu urale, toata lumea exulta, partile implicate sunt incantate si gata sa semneze actele, iar sefa (interpretata de Sigourney Weaver) este pe culmile gloriei. Melanie, in schimb, ajunge sa fie concediata. Iar scena de maxima tensiune a filmului este scena din lift, cand Melanie, ajutata de un alt personaj (Harrison Ford), reuseste sa ajunga la presedintele de la Trask Industries si il convinge pe acesta, cu dovezi clare, ca ideea a fost 100% a ei. Sigourney Weaver, prinsa cu mata in sac, incepe sa se balbaie si este data afara cu suturi in fund, iar Melanie primeste in sfarsit recunoasterea meritata si este recompensata cu un post de manager.

Din pacate, in viata reala, lucrurile nu stau deloc asa.

Seful ti-a furat ideea? Ghinion! E-adevarat, ai putea sa agiti apele si sa-l parasti pe seful furacios directorului general, intr-o incercare (absolut de inteles) de a restabili adevarul. Doar ca situatia ar fi dezavantajoasa pentru tine, cu atat mai dezavantajoasa daca ai avut proasta inspiratie sa ii prezinti “hotului” ideea respectiva strict verbal si intre patru ochi.

Mai Mult AICI.

Sursa: http://www.manager.ro

 
Viena
Categorii
Editoriale
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole