Spaţiu spiritual comun în tabara de cultură şi spiritualitate românească de la Madrid, Spania

Copii și tineri din comunitățile românești din Brunete, Leganes, Azuqueca de Henares, Galapagos, Toledo şi Colmenar Viejo s-au aflat, în perioada 20-27 august 2017, în tabăra de spiritualitate și...
Viena

Copii și tineri din comunitățile românești din Brunete, Leganes, Azuqueca de Henares, Galapagos, Toledo şi Colmenar Viejo s-au aflat, în perioada 20-27 august 2017, în tabăra de spiritualitate și cultură românească de la Madrid.

Participanţii au beneficiat de cursuri de limba şi literatura română, istorie, tradiţii şi obiceiuri româneşti, dar şi de formare duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale.

Pe 24 august, delegaţia Institutului “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, prezentă în tabăra de cultură şi spiritualitate românească de la Madrid, a avut o întrevedere cu primarul localităţii Brunete. Cu această ocazie, Oriana Miclea, directorul Direcţiei Ştiinţifice, Proiecte şi Programe IEH a semnat în cartea de onoare a Primăriei Brunete şi a primit o plachetă din partea domnului Borja Gutierrez Iglesias, primarului localităţii Brunete.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Madrid a fost ultima  dintr-o serie de trei tabere care au avut loc în perioada 2 iulie – 27 august 2017, în Almeria și Madrid, Spania.

Taberele au fost realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de PretutindeniEpiscopia Ortodoxă Română din Spania şi Portugalia și Asociația „Nepsis Spania”.

 

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro

Viena
Categorii
Spania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole