TABLETA DE WEEKEND (187): REPORNIREA MOTOARELOR

Avertisment! Tableta  poate crea un disconfort accentuat!   Seniorii liberali au repus pe şine, la începutul anilor 90, Partidul Naţional Liberal, partid cu uriaşe contribuţii la evoluţia poporului român şi...
SERGIU GĂBUREAC
Viena

Avertisment!

Tableta  poate crea un disconfort accentuat!

 

Seniorii liberali au repus pe şine, la începutul anilor 90, Partidul Naţional Liberal, partid cu uriaşe contribuţii la evoluţia poporului român şi a României moderne. Mulţi din cei veniţi între timp în acest partid trec cu mare uşurinţă peste acei ani, în care calitatea de membru PNL atrăgea, din partea puterii feseniste cu toate excrescenţele sale, multe necazuri. De la atacuri mizerabile în media locală, la îngreunarea promovării pe latura profesională. Nu de puţine ori la atacuri fizice. Nu pot fi uitate spargerea repetată a sediilor de partid la nivel local, judeţean şi naţional, la furtul de bunuri materiale şi a bazelor de date, la intimidarea şi agresarea fizică a celor care şi-au asumat în acei ani funcţii în cadrul partidului. Aceia de atunci sunt „hodorogii” de astăzi.

Se vede de la o poştă că liberali ai timpurilor noi privesc cu condescendenţă spre seniori, trimiţându-i în zona „legumelor politice”. Se aminteşte de ei doar la unele momente festive. Este o vorbă „cine n-are bătrâni, să-şi cumpere” ! Partidul Naţional Liberal, luându-se după modelul partidelor fesenist-comuniste, care aveau motive reale să-şi îndepărteze bătrânii dalmaţieni, a făcut greşeala eliminării multor oameni de valoare doar pe simplul criteriu al vârstei. În PNL, sunt seniori care ar fi putut şi pot contribui la bunul mers al vieţii de partid. Oameni cu mare priză şi influenţă. Oameni respectaţi în comunităţile locale pentru comportamentul civilizat şi realizările lor profesionale. Şi nu trăind doar din funcţii politice sau administrative, cum se întâmplă pe alocuri ! Ceea ce este jenant pentru un liberal!

Din dorinţa ajungerii la un ciolan iluzoriu, multe din noile cadre liberale au călcat pur şi simplu peste aceşti oameni, marginalizându-i. De aceea, PNL nu prea mai are oameni politici. Doar politicieni, cu gândul la propriile interese. De parcă a fi de la FSN!? Lipsa consilierii judicioase a liderilor actuali de partid de către membri PNL cu experienţă, angajarea de consilieri neprofesionişti, mai mult pe criterii de ordin fizic (sic!) şi nu al capacităţii intelectuale, a dus la starea partidului de astăzi. O greşeală, pe care PNL a plătit-o scump la alegerile de anul trecut. E timpul ca liberalii să-şi reinstaleze scara valorilor în propriul partid. E timpul să-şi folosească capacităţile intelectuale ale partidului, indiferent de vârstă, şi nu să ţină dea curs ţâfnelor unor lideri cu tendinţe autoritare, nerecunoscători faţă de cei care le-au netezit calea.

Recent, seniorii liberali au dezbătut, la nivel naţional, amendarea Statului PNL. Multe din solicitările făcute sunt de bun simţ. Cu siguranţă, aceste amendamente vor contribui la relansarea Partidului Naţional Liberal. Dacă va fi cineva în stare să le înţeleagă la nivelul conducerii partidului. Sau va fi la fel ca la PSD&ALDE ?

Am observat că Partidul Naţional Liberal are mari probleme de comunicare. Vă spune asta un expert în materie de relaţii publice, cu o experienţă de peste 40 de ani. Imaginea real-pozitivă a unei instituţii, în general, şi mai ales a unui partid e foarte greu de construit. Mai ales a partidelor de la noi! Sunt trimişi, la televiziuni, liberali fără pregătire politică şi cultură generală minimală, care nu sunt în stare să susţină tema emisiunii, să contracareze, instantaneu, atacurile perfide ale adversarilor politici. Fie ale celor de pe Stânga, fie ale celor infiltraţi pe Dreapta. Dau doar două exemple.

  1. Programul PSD, cu excepţiile populismelor specifice stângii, este în fapt programul PNL-Antonescu. Via USL. Pe care, pesediştii şi l-au însuşit fără nicio jenă. Aşa cum au făcut cu multe din iniţiativele liberalilor. Nu am văzut niciun liberal în studiourile tv, care să scoată efectiv din buzunar Programul PNL (cu peste o sută de pagini) şi să citeze din el măsurile privind problema x sau y, aflată în dezbatere, pentru a se vedea cât de asemănătoare sunt unele cu cele ale coaliţiei. Să puncteze, însă, de ce sunt viziuni diferite în aplicarea lor. Mulţi vorbesc în dodii din propria gândire. Mărginită. Şi perlele curg!
  2. Se insinuează că tehnocraţii au fost susţinuţi doar de PNL. Nimeni, de la liberali nu intervine să contracareze această minciună prin omisiune. Să demonstreze că Guvernul Cioloş a fost sprijinit, în realitate, mai mult de PSD, decât de PNL. Pentru simplul fapt, că majoritatea parlamentară, în acea perioadă, a aparţinut PSD-ului şi nu PNL-ului şi puteau să-l înlăture oricând. Sau să arate că acest guvern Cioloş nu a fost chiar Guvern 0! Cum tot pesedeii vehiculează. Aproape zilnic aflăm multe din realizările tehnocraţilor. Din nefericire, nici la ei comunicarea nu a fost punctul forte. De fapt, nici nu i-a prea interesat. Asta ar fi trebuit să o facă presa.  O presă onestă! De unde? Încă un lucru de nepermis. Cum să dai voie să fii întrerupt permanent în studio de „colegii” de platou, tip Ştefănescu, sau de moderatorul ostil? Cum să nu ai cuvintele la tine şi să-i pui la punct. Civilizat, nu folosind acelaşi limbaj de mahala. Unde-i ironia liberală de altădată?

Reforma morală în cadrul PNL trebuie finalizată, chiar dacă unele măsuri vor fi dureroase. Asta aşteaptă lumea. Onoare şi cinste !  Lungirea, în mod premeditat, de către unii „liberali” a fuziunii, a contribuit din plin la degringolada partidului. Nu se mai poate defila cu lideri compromişi. Atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Orice lider compromis păstrat e ca o ghiulea ce atârnă de gleznele partidului. Reînnoirea liderilor, nu înseamnă neapărat întinerirea cadrelor sau aducerea de pe aiurea a unor oameni, ci folosirea resurselor umane carismatice din partid, adevărate capacităţi intelectuale, cu o mare disponibilitate de comunicare.

Recentele evenimente care au scos în stradă sute de mii de români, demonstrează că e nevoie de o alternativă/ Dreaptă puternică. A face partide noi este o utopie! Feseniştii l-ar sugruma imediat. A se vedea ce păţesc useriştii! Partidul Naţional Liberal are, din nou, o mare oportunitate, având în vedere că Puterea îşi dă, incredibil, cu stângu-n dreptu’! Prin vară se va coace mărul roşu otrăvit al lui Dragnea&Co.! Până atunci PNL trebuie să-şi rezolve toate problemele. Şi nu sunt puţine!

*

Toate bune!?!

 

P.S. Vrei tabelete? Ia de aici  http://blogulluigabu.blogspot.ro/

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

———————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

sâmbătă, 25 februarie 2017

Viena
Categorii
Editoriale
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole