TABLETA DE WEEKEND (197): MAREA TĂRĂŞENIE

„Supărat sunt, Doamne, supărat!” Cam asta citesc pe faţa lui Dragnea  după votarea Legii Salarizării în Parlament. În loc să exulte, iar în Piaţa Victoriei să fie sute de mii de...
SERGIU GĂBUREAC
Viena

„Supărat sunt, Doamne, supărat!” Cam asta citesc pe faţa lui Dragnea  după votarea Legii Salarizării în Parlament. În loc să exulte, iar în Piaţa Victoriei să fie sute de mii de români, care să manifeste adeziunea totală la politica înţeleaptă a Partidului Social Democrat, mare parte din liderii socialişti sunt tot mai îngrijoraţi. După ani şi ani de tărăgăneli, suceli şi răsuceli, biata lege a ieşit atât de siluită, încât, e de nerecunoscut. Paradox: Legea salarizării a fost adoptată, creşterea salariilor amânată!

Aşa ceva numai la români se poate întâmpla. Aoleu! Era să greşesc. Demnitarii, parlamentarii, primarii ar trebui să fie satisfăcuţi pentru că lor sigur li se măresc salariile. Desigur, pentru nemuncă. Nu, nu am greşit deloc! Cei mai neproductivi bugetari din România sunt aleşii, care de 27 de ani se fac că muncesc pentru ţară şi cetăţenii ei. În afara câtorva zeci de parlamentari şi câtorva sute de primari, restul se ocupă cu tot felul de învârteli. Am început să nu mai avem loc în puşcării din cauza lor. La care se adaugă, românii, de toate etniile, categoriile sociale şi indiferent de sex, care i-au luat drept model de reuşită în viaţă prin hoţie şi uite aşa, la Jilava&alte locuri nu mai sunt locuri !

De la 1 iulie, tocmai ei vor avea fluturaşul mai greu!… Există şi o veste bună. Punctul de pensie va creşte cu 9%, conform OUG 2/1917. De la 917,5 la 1000 de lei ! Însă, până la 1 iulie mai sunt ceva zile! N-ar fi de mirare să apară iar Olguţa şi să o dea la-ntors!

Să revin. „Este un act istoric!” a declarat de la tribună, cu juma de voce, preşedintele Camerei Deputaţilor. Acelaşi Dragnea de la partid. Cu siguranţă, aşa este ! Cine a mai văzut o lege care să fie aplicată, în partea ei cea mai important, într-o altă legislature !? Când nu se ştie ce guvernare va fi !?!

Sau tocmai aici e tărăşenia!?! „Dacă ne votaţi şi-n 2019, noi vă mărim salariile… în 2022!” Şi aşa, şobolanii au tot amânat-o de ani buni, decalările curgând râu, motivele fiind, care de care mai puerile. Acum, a ieşit la rampă Olguţa de la Craiova, meşteră la gogoşi şi tare-n clanţă! Doar ea i-a zis prim ministrului într-o zi de joi a.c.: „Bă, tu deocamdată eşti un pulifrici amărât, vezi-ţi de treaba ta.” Ptiu, am uitat să o întreb pe lelea Safta ce înseamnă amărât?! La PSD.

Între timp, guvernul se împrumută cu o viteză de invidiat de pe unde apucă. Miliard după milliard. Grindeanu bate recordul european şi la acest capitol, fiind ţara în care guvernul instalat doar de şase luni se împrumută la greu pentru a face faţă promisiunilor electorale fără acoperire. Investiţii 0 (zero). Abia dacă se mişcă cele începute cu ani şi ani în urmă. Tragerea de fonduri europene, şase miliarde de euro în acest an, se va face în a doua jumătate a anului. La 6 din 49 !?! Cea mai mare supărare a lui Richelieu de Teleorman, este absenţa guvernului în ziua votării Legii salarizării la Parlament. În ansamblul său. Voia ca pe timpul Ciuruitului. Nici prim ministrul, nici ministrul finanţelor (?) nu au onorat marea izbândă a Olguţei karatista. Oare de ce?…

Dragnea, siderat şi ofensat, i-a băgat în cantonament-evaluare. Se lasă, precis, cu scântei în acest weekend. Păcat că tribunele nu pot asista la meci. Sunt însă, surse, care ne vor prezenta, uşor distorsionat, „laudele” la adresa bietului Grindeanu (acuzat voalat de trădare de primarul general al Bucureştilor, Firea lui Pandele) şi a fantomelor aflate pe post de miniştri. Nu toţi, majoritatea!

La liberali, liniştea dinaintea furtunii, mai ales că Ludovic conduce detaşat la voturile din colegii. Se pare că la Bucureşti a existat o întreagă echipă în jurul lui Buşoi, care a lucrat pentru pierderea alegerilor locale de către liberali !?! Aceeaşi echipă vrea, acum, să-l impună liberalilor români! Total greşit!

Mi-a zis lelea Safta „după vacanţa de Rusalii, se lasă cu gălăgie mare”. Nu am crezut-o, crezând că se referă la actele teroriste fără de sfârşit de prin lumea largă. Când colo, ea tot la politichia dâmboviţeană se referea. Bat-o s-o bată! Naţionalistă, rău, lelea!

 

Pe scurt

 

Pe facebook au ieşit ţaţele anti Johannis, amorsate de manechinul Parlamentului! De ce nu le-a cerut lor voie să se ducă la unchiul Sam? „La revenire să ne dea raportul în plen, altfel …!” Altfel, ce?…

A apărut şi dovada clară a faptului că britanicii nu-şi doresc, tot mai mult, ieşirea din U.E.! Rezultatul votului din Marea Britanie. May a gândit foarte bine mişcarea, numai că s-a îmbătat cu rezultatul, absolut aiuritor, de la Brexit. Altă tărăşenie !  Nu-i exclus ca „hakerii patrioţi” de la Moscova să-şi fi băgat coada la Brexit!?!

Dragoş face o paralelă cu forţarea de către Băsescu a anticipatelor din 2005. Nu, Dragoş, Băsescu avea/are misiunea de la echipa Iliescu de distrugere a PNL, ceea ce-i cu totul altceva. Sau nici acum nu crezi că băieţii de la FSN sunt peste tot? Asta-i viaţa!

De la lelea Safta: „Dacă Dragnea băga bugetul României, la pariuri pentru Halep, la minge de meci pentru Svitolina în setul al doilea (Roland Garros), acum chiar avea bani să dubleze salariile bugetarilor şi privaţilor” Vreau s-aud, „Minge de primul loc în WTA !” Hai, Simona !

 

Să fie bine !

*

Toate bune!?!

 

P.S. Vrei tabelete? Ia de aici  http://blogulluigabu.blogspot.ro/

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

———————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

10 iunie 2017

Viena
Categorii
Editoriale
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole