Tradiția Mărțișorul sărbătorit în Quitanar de la Orden

Asociația culturală hispano-română Gente (Oamenii) din Quintanar de la Orden (Spania) a organizat sâmbătă 4 martie 2017 începând cu orele 18:00 în sediul acesteia , situat pe strada Juan...
Viena

Asociația culturală hispano-română Gente (Oamenii) din Quintanar de la Orden (Spania) a organizat sâmbătă 4 martie 2017 începând cu orele 18:00 în sediul acesteia , situat pe strada Juan Antonio Rosell un atelier de primăvară.
Președintele asociației Sorin Bălășcău a ținut să menționeze că acest atelier este pentru al treilea an consecutiv când se derulează fiind de altfel, o activitate fixă pe care membrii acestei asociații și prietenii lor o așteaptă cu nerăbdare an de an.
De asemenea, Sorin a mulțumit vicepreședintei asociației Paula Daniela Furtună pentru bunăvoința de a coordona acest atelier de primăvară dar nu în ultimul rând, a mulțumit și primăriei din localitatea manchegă pentru colaborarea permanentă cu acest grup asociativ hispano-român.
Atelierul de primăvară a început cu o scurt prezentare a mărțișorului, atât istorică cât și simbolistică, făcută de vicepreședinta asociației după care cei prezenți au putut auzi Legenda mărțișorului spusă de Sorina-Bianca Balascau.
Partea practică a atelierului a constat în crearea șnurului de mărțișor, a unei felicitări de primăvară, la care cei prezenți au trebuit să își folosească imaginația și creativitatea, după care au avut la dispoziție desene de colorat și alte materiale educative.
La sfârșitul acestui atelier de primăvară participanții au primit din partea asociației culturale hispano-române „Gente” un mărțișor din România ca semn al prieteniei.
Pe parcursul și la sfârșit atelierului sau făcut diverse poze, semn al imortalizării acestui eveniment în viața fiecăruia dar și pentru a arăta tuturor din România și Spania că acest grup asociativ își păstrează tradițiile și valorile, iar copii acestora sunt cei care vor duce mai departe acest mărțișor românesc.
Să aveți o primăvară frumoasă !!!

Conducerea asociației
5 martie 2017

Munchen
Categorii
Spania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole