Violeta Gasparescu, un emigrant obisnuit

   Deschid seria interviurilor emigrantilor obisnuiti cu Violeta Gasparescu, de 17 ani in Spania, o femeie care s-a descurcat pe cont propriu, fara niciun fel de ajutor si reusind...
Viena
   Deschid seria interviurilor emigrantilor obisnuiti cu Violeta Gasparescu, de 17 ani in Spania, o femeie care s-a descurcat pe cont propriu, fara niciun fel de ajutor si reusind sa reziste binisor departe de casa si de familie.
     Intrebare: Violeta, cu ce te ocupi acum?
     Raspuns:  In primul rand, va salut pe toti cei care cititi si vreau sa spun ca mi se pare foarte buna ideea acestui tip de interviu. Asa, vietile oamenilor normali, care muncesc si duc o viata sociala cu venituri medii, sa fie mai bine cunoscuta de conationali.
     De foarte multa vreme, ingrijesc doi copii, aproape de la nastere si de ceva timp, am inceput sa fabric decoratiuni pentru nunti si botezuri.
     Intrebare: Am vrut sa te intreb cand ai ajuns in Spania si ce te-a impins sa emigrezi.
     Raspuns:  Am emigrat acum vreo 17 ani, aproape ca nu-mi mai aduc aminte de cum e sa traiesti in tara noastra si asta imi pare foarte rau si am emigrat ca majoritatea din motive economice.
     Aveam un vis si banii pe care ii faceam acasa din cauza impozitelor mari si a taxelor exagerate, nu-mi ajungeau pentru ce am vrut eu sa fac, atunci am luat calea emigrarii si se pare ca nu am facut rau. Aici m-am integrat bine, muncesc dintotdeauna, am colegi si colege de toate natiile si ma inteleg bine cu toata lumea.
     Intrebare: In toti acesti ani, ai interactionat cu conationalii. Cum te-ai ajutat cu ei, ti-ai facut prieteni, tineti legatura?
      Raspuns: In privinta asta, nu ma pot plange. Am dat peste oameni extraordinari care m-au sustinut in ceea ce am facut si mi-au intins intotdeauna o mana de ajutor atunci cand a fost nevoie.
Au mai fost si exceptii, dar prefer sa nu-mi aduc aminte de ei. Insa si de la acestia din urma ai de invatat cate ceva. Mai ales, de cine sa te feresti… (rade)
     Intrebare: Ai un hobby… cum ti-a venit ideea? Din pasiune sau din nevoi materiale. Pentru ca vinzi produsele pe care le faci, nu-i asa?
     Raspuns: Uite… sa-ti zic. Am facut scoala de muzica si arta de la Sibiu. De-acolo mi se trage.
Am lucrat o perioada cu antichitati si eram hotarata sa fac ceva pe cont propriu. Dar nu sa cumpar vechituri si sa vand antichitati, cum fac mai toti. Am vrut si am avut ambitia sa produc eu chestii frumoase, facute artizanal si sa le pot vinde. Un fel de ambitie a mea.
Si am avut prima prietena care avea nunta si am zis ca e momentul sa incep. I-am produs primul set de pahare si pernuta pentru verighete. Imi place sa lucrez cu tot felul de materiale.
Acum, fac cursuri de specializare in prelucrarea argintului, portelanului si sticlei. Evoluam, nu?
       Intrebare: Cui vinzi produsele tale si unde?
     Raspuns:  Deocamdata colaborez cu un magazin din Zaragoza si in mare parte iau comenzi cu pagina mea de Facebook si la telefon. Nu am un site specializat, dar ma gandesc serios la asta si sa stii ca eu chiar strang bani pentru a face unul.
Am investit mai mult de 8000 de euro in materiale, scule si cursuri si acum trebuie sa ii si recuperez. Nu-i usor…
Asa ca, amicii si cunostintele imi redistribuie postarile si imi fac reclama, sa ma pot face cunoscuta.
Tin foarte mult la caliatate si imi place sa iasa ceva frumos si bun din mana mea.
       Intrebare: Te gandesti sa te intorci in Romania?
     Raspuns:  Sa stii ca daca reusesc sa-mi fac magazinul meu aici in Spania, nu cred ca o sa ma reintorc. Dar daca in cativa ani nu reusesc, am sa merg langa familia mea si am sa vand de-acolo, produsele mele catre toata Diaspora.
       Intrebare: Violeta, transmite-le ceva conationalilor tai.
      Raspuns:  Le doresc tuturor sa reuseasca in tot ce si-au propus si sa aiba parte in viata lor de emigranti, numai de oameni buni, saritori si calzi.
      Eu ii multumesc Violetei Gasparescu pentru interviu, va multumesc voua ca l-ati citit si va las si coordonatele ei in caz ca vreti sa va comandati ceva facut artizanal.
O gasiti la adresa de Facebook: https://www.facebook.com/violeta.gasparescu  sau la tel: 635.090.633.
http://emigrantuldinmine.blogspot.de
Munchen
Categorii
DiasporaSpania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole