Concert pentru tubă, la Filarmonica ploieșteană

Ioan POPESCU Maestrul german Walter Hilgers a revenit la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii“Paul Constantinescu” pentru a oferi publicului ploiestean o nouă seară de poveste. Programul a...
Viena

Ioan POPESCU

Maestrul german Walter Hilgers a revenit la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii“Paul Constantinescu” pentru a oferi publicului ploiestean o nouă seară de poveste. Programul a cuprins  Concertul op. 144 pentru tubă și orchestră de António Victorino D’Almeida, Andante cantabile pentru tubă și orchestră din cvartetul de coarde nr. 1, op. 11 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a IV-a, în mi minor, op. 98, de Johannes Brahms. Solist: Henrique dos Santos Costa (Portugalia).

Tubistul portughez Henrique dos Santos Costa a studiat cu Anne Jelle Visser la Universitatea de Arte din Zurich până în 2019, pentru ca, mai apoi, la doar 25 de ani, să devină asistent al clasei de tubă. Anterior și-a efectuat studiile muzicale la Academia Nacional Superior de Orquestra Lisabona cu Adélio Carneiro.

 A urmat masterclass-uri cu Roger Bobo, Ricardo Carvalhoso și Daniel Perantoni. Ca tubist concertist, a susținut numeroase recitaluri și a cântat de mai multe ori în calitate de solist cu orchestra.

A primit mai multe premii internaționale, inclusiv premiul al II-lea la Concursul Internațional de la Markneukirchen din Germania în 2016, premiul I la Pordenone „Città di Porcia” din Italia în 2016 și, recent, Premiul al IV-lea la Concursul Internațional „Tchaikovsky” – Ediția a XVI-a – din Moscova, la secțiunea Alamă.

A beneficiat de burse de la Fundația „Calouste Gulbenkian” și Fundația „Marguerite Meister”.

 Maestrul Walter Hilgers este reprezentant al mărcii de instrumente Buffet-Crampon.

*Tuba este un instrument de suflat, care produce cele mai joase sunete dintre instrumentele de alamă.

Viena
Categorii
Concert
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole