Franţa: Nepsis Winter Festival – a patra ediție dedicată fraţilor Maria şi Mihai, prigoniţi de statul Finlandez

Organizat de NEPSIS FRANCE şi Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”, Paris Românii din regiunea pariziană au dedicat Mariei și lui Mihai Festivalul de Colinde NEPSIS Winter Festival din data...
Viena

Organizat de NEPSIS FRANCE şi Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”, Paris

Românii din regiunea pariziană au dedicat Mariei și lui Mihai Festivalul de Colinde NEPSIS Winter Festival din data de 7 decembrie. Expunerea situației celor doi copii a fost făcută în limbile franceză și română.

La Londra, Paris, Stuttgart, Alicante, Milano, München, București, Iași, Cluj, Brasov, Sibiu, Buzau, Focșani, Bihor, Bacău, PESTE TOT, ROMÂNII CER SĂ FIE REPATRIEŢI MIHAI ŞI MARIA, COPIII DOAMNEI DOCTOR CAMELIA SMICALA!

,,Am vorbit cu Camelia Smicala și mi s-a strâns inima. O voce plină de durere, ca a ei, de mult nu am auzit… Data trecută, era tot a unei mame, care își pierduse fiul. Știi durerea aceea pe care doar o mamă o poate duce? Camelia e frântă de luptă, de poveri, de deznădejde. Dar luptă în continuare și e datoria noastră de oameni, de părinți și de români să luptăm alături de ea.
Maria și Mihai sunt, în continuare, de negăsit… Când îi vor găsi, vor fi duși din nou în centre. Asta dacă nu se va petrece o minune… Eu cred cu toată puterea în Cel ce realizează minuni prin noi!
Scriu zilnic mailuri la organizații internaționale pentru protecția drepturilor omului, la MAE și la o grămadă de persoane. Te rog, te implor, oprește-te din fuga zilnică și gândește-te ce poți face tu pentru ca o familie să fie reunită. Nu cred că vei putea sta liniștit, lângă bradul împodobit, știind ce dramă e în viața Cameliei și a copiilor ei.’’ Amedeia Neamtu

,,Pe 1 decembrie, Paula Mihaela Ailenei  a fost singură în stradă, la întâlnirea cu Solidaritatea în fața ambasadei Finlandei de la Londra.
De Ziua Națională, ea schimbat eșecul unui protest fără participanți, pe victoria unei acțiuni pe cont propriu – curajoase, unice și plină de semnificații.
Timp de trei ore, pe o vreme ostilă, ea i-a purtat pe Maria și Mihai într-o călătorie maraton gândită absolut spontan, pentru a le „arăta” cele mai importante obiective din capitala Angliei şi pentru a povesti oamenilor despre ei.
Ea este fata care de Ziua Națională a făcut diferența între solidaritate și nepăsare, între demnitate și umilință.
Deoarece cazul Smicală nu mai este demult doar despre o familie de români undeva în lume, ci este despre noi toți, atunci când ne aflăm departe de casa noastră România.
Și despre mai mult de atât… <<Rugați-vă cu toții sa nu ajungeți sa aveți nevoie de solidaritatea umană>> a scris cu amărăciune Paula Mihaela Ailenei după experiența ei de ziua României.
Da. Mai avem multe de învățat.
Să nu judecăm ceea ce nu cunoaștem.
Să nu considerăm că nouă nu ni s-ar putea întâmpla.
Să înțelegem că în fața prigoanei și a persecuției, nimeni nu este suficient de puternic dacă este lăsat singur de ceilalți. Să fim solidari – este pur și simplu omenesc.
Maria și Mihai, nu sunteți singuri!‘‘ Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei

,,Protestul nostru de astăzi a fost o acţiune de informare în randul maselor de oameni veniţi la Weihnachtsmarkt în Stuttgart, cât si a celorlalţi trecători, despre cazul celor doi copii, Maria şi Mihai Jalaskoski şi mama lor, Camelia Smicala. Cei prezenţi au putut să afle că există copii în lumea aceasta, carora nu li se permite de către autorităţi (finlandeze şi române), să petreacă sărbătorile împreuna cu mămica lor, cu familia.


Mi-au fost alături de la începutul până la sfârşitul acţiunii, următorii prieteni:
Bichis Ovidiu – care a facut toate posterele. Oamenii au citit foarte curioşi aceste postere şi au rămas şocati de acest caz.
Alfred Sorinca Fredy – care a reuşit să informeze pe foarte mulţi trecători despre situaţia copiilor, în limba germană şi în engleză, astfel încat fiecare să înţeleagă la ce dimensiune s-au ridicat abuzurile asupra celor doi copii de către autorităţile din Finlanda.
Ştefan Vornicu – care a adunat semnăturile şi opiniile trecătorilor, care deşi toti aveau mâinile îngheţate de frig, au reuşit să scrie opiniile lor faţă de acest caz şi au spus clar: ,,Copiii trebuie să rămână în familie!’’
Încă două doamne foarte draguţe au împărţit dulciuri din găleata de 10 litri plină ochi cu dulciuri, la toţi cei interesaţi de cazul copiilor noştri.
Au mai stat alături de noi înca vreo caţiva români, veniţi cu copiii,  carora din pacate nu le cunosc numele, deoarece au plecat după o oră din cauza  frigului.’’ Valentina Florica Strauß

Nadia Marin

Viena
Categorii
DiasporaRomâniaSocial
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole