Ziua Națională a României sărbătorită de către Consulatul General al României la München

Ziua Naţională a României a fost celebrată anul acesta printr-o recepţie organizată la sediul Fundației Hanns-Seidel, în data de 5 decembrie. În discursul său inaugural, doamna Ramona Chiriac, consulul...
Viena

Ziua Naţională a României a fost celebrată anul acesta printr-o recepţie organizată la sediul Fundației Hanns-Seidel, în data de 5 decembrie. În discursul său inaugural, doamna Ramona Chiriac, consulul general al României în Bavaria, a trecut în revistă evenimentele importante sărbătorite în acest an: 101 ani de la Marea Unire şi 30 ani de la căderea comunismului. De asemenea a amintit de realizările  pe perioada Președinției române a Consiliului Uniunii Europene şi de  buna desfășurare a alegerilor prezidențiale, în cadrul cărora au votat, în Bavaria, 41 706 de români, în 24 de secții de votare.

Invitatul de onoare a fost domnul dr. Florian Herrmann, Șeful Cancelariei de stat și Ministru pentru afaceri federale, europene și mass-media. În discursul său, ministrul Herrmann a transmis salutările premierului landului Bavaria, dr. Markus Söder și a apreciat eforturile deosebite realizate de oficiul consular pe perioada ROPRESUE, precum și pentru excelenta organizare a alegerilor prezidențiale. A transmis astfel aprecieri întregii comunități românești din Bavaria, care participă la dezvoltarea societății-gazde bavareze.

Seara festivă a continuat cu o serie de momente culturale, invitaţii bucurându-se de un moment de excepție susținut de talentatul violonist român al Filarmonicii din Regensburg, Andrei Ciobanu, care a susținut fragmente din celebrele „Rapsodia română” (George Enescu) și „Balada” (Ciprian Porumbescu). Corul „Solemnis” din București a participat cu un repertoriu foarte apreciat de public, alături de corul de copii al Școlii de limba și cultura română din München, un proiect al Asociaţiei SGRIM.

Ca element de noutate, anul acesta asociațiile românești partenere din Bavaria, au avut posibilitatea de a-și prezenta activitatea prin organizarea unor mici stand-uri informative, la care au oferit atât informații despre propriile instituții, cât și gastronomie românească, așadar un mini-târg de Crăciun informativ.

Au participat lideri ai asociațiilor șvabilor bănățeni și sașilor transilvăneni, printre care noul director executiv federal, doamna Ute Brenndörfer și președintele organizației din Bavaria, domnul Werner Kloss, președintele federal al asociației șvabilor bănățeni, dl Peter Dietmar Leber, însoțit de Harald Schlapansky, președinte pentru land-ul Bavaria, doamna Ionela van Rees-Zota, preşedinta Asociaţiei DACIA e. V,  înalți reprezentanți ai clerului, printre care PS Sofian, înalți reprezentanți ai mediului academic, printre care profesorul emerit Werner Weidenfeld, șeful catedrei de studii europene din cadrul universității LMU München, prof. dr. Hansjorg Brey, președinte al Südosteuropa Gesellschaft, precum și membri ai rețelelor sociale și profesionale românești din Bavaria.

În semn de mulțumire și apreciere pentru strânsa colaborare cu comunitatea pe perioada organizării și desfășurării alegerilor prezidențiale, au fost invitaţi la eveniment toți cei 24 de președinți ai secțiilor de votare organizate în Bavaria.

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole